Goluža dao predah igračima, Štrlek poručio: Najbolji smo kad je najbitnije!

Goluža dao predah igračima, Štrlek poručio: Najbolji smo kad je najbitnije!

Foto: Damir Krajac/Cropix

Video: Agencija PPS

HRVATSKA rukometna reprezentacija završila je prvi dio priprema za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj. Nakon kratkog predaha, Golužini izabranici okupit će se ponovno 2. siječnja na završnom dijelu priprema u Umagu.

"Zadovoljni smo, a i trener je zadovoljan. To je naglasio više puta. Radili smo iznad naših mogućnosti. Svi smo se htjeli nametnuti i treba biti zadovoljan", kratko je ocijenio pripreme Luka Stepančić, kojem će Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj biti prvo veliko natjecanje u seniorskoj karijeri.

"Meni je cijela sezona takva. Nadam se da ću iskoristiti priliku. Pokazat ću izborniku da se mogu nametnuti. Već sada imam pozitivnu tremu. Nadam se da ću nastaviti s igrama koje sam prikazivao u dresu Zagreba. Dat ću sve od sebe da to bude lijepa priča", rekao je Stepančić.

Štrlek: Ne sviđa mi se sistem, ali ne sumnjam u nas

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Manuel Štrlek jedan je od onih od kojih se očekuju velike stvari na SP-u. Hrvatska nakon natjecanja u skupini više neće imati priliku za popravni ili slabiji dan.

"Meni se sviđa sistem u kojem kad si prvi u grupi prenosiš bodove protiv tih što si pobijedio. Ovako ti ništa ne garantira. Budeš prvi u skupini, ali imaš slab dan, izgubiš i ideš doma. Međutim, mi smo najbolji kad je najbitnije, uopće ne sumnjam u nas", poručio je Štrlek. 

Golužina desna ruka, Željko Babić, spreman je za nastavak priprema.

"Igrači su izvršili sve zadatke koje smo postavili. Prošli smo bez većih povreda, sve je bilo za svaku pohvalu", rekao je Babić.

"Priključit će nam se Lacković, Gojun, Vuković, Čupić, Duvnjak i Vori. Doći će dosta imena kojima će trebati dosta rada. Mi moramo biti mudri, moramo napraviti optimalnu razinu tehničko-taktičke pripreme, znači napravit ćemo integraciju fizičke pripreme rukometa i snage da bismo iskompenzirali osobito igrače koji su u Njemačkoj, koji manje treniraju, a više igraju, znači oni su više u fizičkom deficitu", za kraj će Babić. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara