Červar: Balić će uvijek ostati veliki igrač

Foto: Cropix, Screenshot

KRENULA je "akcija Španjolska". Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u Karlovcu gdje će odraditi prvi dio priprema za Svjetsko prvenstvo koje počinje 11. siječnja.

Izborniku Slavku Goluži odazvali su se uglavnom igrači domaćih klubova, dok se glavne zvijezde očekuju tek 2. siječnja kada reprezentacija seli u Umag.

"Ne želim stavljati pritisak na igrače, pritisak je jedino u tom pravcu kako u tih 6 dana iza Nove godine osvježiti ekipu, napraviti dobru atmosferu i dobro raditi. Imamo tada dvije prijateljske utakmice s Norvežanima gdje ćemo eksperimentirati, probati neke igrače pa rezultat neće biti primaran", istaknuo je Goluža.

Ipak, hrvatski izbornik u kratkim pripremama ne želi tražiti alibi.

"Želim dati sve od sebe isto kao moj stožer. Mi ćemo sve napraviti da momci budu pravi jer znamo dobro koga oni prezentiraju. Prezentiraju naše navijače, prezentiraju Hrvatsku. Vjerujem u njih i sve ćemo napraviti da budemo pravi", rekao je Goluža.

Červar: U Španjolskoj smo jedni od favorita

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moćnu Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu očekuje i nekadašnji izbornik Lino Červar.

"Tako bih ja to oslikao - mi smo i u Španjolskoj jedni od favorita zbog toga što imamo nadarenu generaciju. Treba to samo materijalizirati i postići vrhunski rezultat", izjavio je Červar koji je vješto izbjegao komentar Golužine odluke o nepozivanju Ivana Balića.

"Nećete me uspjeti isprovocirati. To je pitanje za izbornika, a ovisi o njegovoj viziji i ideji kako on vidi reprezentaciju u budućnosti. U svakom slučaju, Ivano ostaje veliki igrač", rekao je Červar. Trener skopskog Metalurga odnedavno je dobio počasno državljanstvo Makedonije zbog velikog doprinosa razvoju tamošnjeg rukometa.

 

"Mislim da sam, koliko sam mogao, dao jedan određeni doprinos razvoju makedonskog rukometa koji zadnje 2-3 godine postiže najveće rezultate prije svega zahvaljujući Metalurgu u kojem igra 11 reprezentativaca Makedonije", istaknuo je Červar i nije zaboravio istaknuti zadovoljstvo prijateljskim odnosom Makedonaca prema njemu.

"Ono što mene imponira za njih je borba jedne zemlje koja se bori za svoj identitet u vrlo teškim okolnostima. Uvijek sam bio na strani Davida i to me inspirira i želim dati još dodatnu kap tome. Mislim da je to ostalo zabilježeno. Moje simpatije su na njihovoj strani, ali ja uvijek znam gdje je moje mjesto", rekao je Červar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara