Gresini Racing obilježava 10. obljetnicu smrti Daijire Kata

Foto: Team Media


TALIJANSKA momčad Gresini Racing danas obilježava desetu obljetnicu smrti legendarnog japanskog vozača Daijira Kate, bivšeg svjetskog prvaka u klasi do 250 cm3.
"Prošlo je deset godina otkad je svijet izgubio Daijiru Kata. Deset godina bez njegova osmjeha i broja 74 koji je svo ovo vrijeme ostao zapamćen u srcima svih članova naše momčadi," stoji u službenom priopćenju Gresini Racinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Daijiro je bio istinski prvak koji je svojom borbenošću godinama oduševljavao ljubitelje motociklizma. Broj 74 biti će vidlji na svim Gresinijevim motociklima koji nastupaju u sve tri klase svjetskog prvenstva."

Podsjetimo, Daijiro Kato preminuo je 20. travnja 2003., dva tjedna nakon tragične nesreće na prvoj utrci sezone, VN Japana u Suzuki. Legendarni japanski vozač u karijeri je osvojio naslov prvaka u klasi do 250 cm3, prije prelaska u kraljevsku klasu, gdje je već u prvoj sezoni osvojio dva druga mjesta na Hondi NSR500 u bojama Gresini Racinga. Nakon njegove tragične pogibije, MotoGP serija zauvijek je napustila Suzuku, a sigurnosni uvjeti na MotoGP stazama značajno su poboljšani.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara