Hrvatski olimpijski odbor objavio prve kandidate za Rio de Janeiro

Foto: Bozidar Vukicevic/Cropix

HRVATSKI olimpijski odbor objavio je prve potencijalne kandidate za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

Prvi potencijalni A olimpijski kandidati za OI Rio postali su judašica Marijana Mišković (15. na Svjetskoj rang listi 2012.), judaš Tomislav Marijanović (15. na Svjetskoj rang listi 2012.), jedriličari Ivan Kljaković Gašpić (5. mjesto na OI London), Šime Fantela (6. mjesto na OI London), Igor Marenić (6. mjesto na OI London) i Tonći Stipanović (4. mjesto na OI London), strijelci Bojan Đurković (7. mjesto na OI London), Anton Glasnović (6. mjesto na OI London) i Josip Glasnović (3. mjesto na EP-u 2012.), te stolnotenisač Ruiwu Tan (2. mjesto na EP-u 2012.). U olimpijskom programu OI Rio time je, zajedno s 9 top kandidata, uvršteno 19 sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Edi Dadić (skijaško trčanje) postao je potencijalni B olimpijski kandidat za Zimske olimpijske igre Soči 2014., i to na prijedlog matičnog sportskog saveza i procjene Ureda za olimpijski program HOO-a.

U Program individualne skrbi o mladima (Program II/1) uvrštena je klizačica Valentina Mikac. Program potpore kvalitetnim sportašima (Program III) koristit će taekwondašice i taekwondaši Ana Zaninović, Filip Grgić, Martina Zubčić, Tomislav Karaula i Antonija Žeravica, te jedriličar Nenad Bugarin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara