Iz Medveščaka poručuju: "Bit će sjajno naš gladijatorski sport igrati u pulskoj Areni"

Iz Medveščaka poručuju: "Bit će sjajno naš gladijatorski sport igrati u pulskoj Areni"

Foto: Goran Sebelić / Cropix

IAKO je hokejaška sezona daleko od svog početka, Uprava Medveščaka radi punom parom na velikom spektaklu - ARENA ICE FEVERU - PULA MMXII, koji će se održati u pulskoj Areni sredinom rujna. Točnije, 14.09. Medvjedima će se suprotstaviti Tilia Olimpija (21h), a dva dana kasnije stižu bečki Vienna Capitalsi (20:30h).

U sklopu priprema za prve hokejaške utakmice u ovakvoj građevini, danas je u pulskom amfiteatru održana press konferencija.

"Siguran sam da će slika iz Arene obići cijeli svijet, bit će to sjajna turistička promocija za Hrvatsku.  Veselim se što ću u Puli, u Areni vidjeti igru koja je gladijatorska, a ne trebam ni napominjati koliko je ovaj projekt važan zbog promocije hokeja u ostatku Hrvatske", ponosno je zborio predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.Tekst se nastavlja ispod oglasa
Robert Kristan će pod nebom Arene juriti shootout protiv Slovenaca i Austrijanaca: "Vjerojatno još uvijek nismo svjesni, ovo će biti i veliki izazov, potpuno novo iskustvo za mene i sve igrače", rekao je Kristan, a prenosi Regional Express.

Domaćin Medveščaka bit će pulski gradonačelnik Boris Miletić: "Puno smo dogovarali, razmišljali o ovoj opciji i na kraju donijeli odluku. Promovirat ćemo i Grad Pulu i Istarsku županiju, ali i Republiku Hrvatsku. Uvjeren sam da će građani Pule biti odlični domaćini igračima i svim posjetiteljima", poželio je Miletić.

Ulaznice u prodaji sutra

Inače, postavljanje leda i tribina zbog ljetnih temperatura počet će već početkom rujna, i to u nekoliko faza. Oko 150 tona je procijenjena ukupna težina opreme potrebne za postavljanje i održavanje, a postavljat će se uz pomoć 22 mega-tegljača i dvije kran-dizalice. Za stvaranje i održavanje ledene površine na otvorenom bit će iskorišteno 15 tisuća litara glikola, koji će biti pohranjen natrag i odvezen s lokacije. Koliko je ovo ozbiljan projekt, govori i činjenica da će šest inozemnih stručnjaka nadgledati postavljanje i održavanje leda.

Ulaznice u prodaju kreću sutra od 09:00, a cijena im se (za obje utakmice) kreće između 190 kuna (25 eura) i 625 kuna (82.50 eura).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara