Je li vrijeme za veliki povratak Lina Červara?

Foto: Guliver Images/Getty Images

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija ostala je bez izbornika. Vladimir Canjuga časno je priznao krivicu zbog ispadanja Hrvatske u ranoj fazi Europskog prvenstva, a sada je na Hrvatskom rukometnom savezu da odabere osobu koja će podići iz temelja posrnuli ženski rukomet.

Još uvijek nije poznato tko se od igračica oprašta od reprezentacije, ali zna se da je pred idućim izbornikom vrlo težak posao.

Červar samo čeka poziv

Koga bi HRS mogao zadužiti da uspješno provede smjenu generacije, da pronađe nove Penezićke? Među favoritima je bivši izbornik muške reprezentacije Lino Červar, koji samo čeka poziv iz Hrvatske. Bivši izbornik muške reprezentacije s kojim je Hrvatska posljednji put osvojila svjetsko i olimpijsko zlato proživljava najteže trenutke u Makedoniji. Metalurg više nije financijski stabilan klub, neki igrači poput Darka Stanića već su napustili klub, a ne tako davno Lino je i sam izjavio da se želi vratiti kući te da je spreman za nove izazove.

Dvoršek, Smajlagić ili ponovno Zovko? 

Međutim, HRS bi mogao razmisliti i o Borisu Dvoršeku, koji je prije preuzimanja PPD Zagreba bio desna ruka Canjugi. Treba vidjeti što o preuzimanju reprezentacije misli Irfan Smajlagić, trener Lokomotive koja je pod njegovim vodstvom prekinula dominaciju Podravke, a među kandidatima bi mogli biti i bivši izbornik Zdravko Zovko te aktualni trener Podravke Goran Mrđen.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara