Klubovi u šoku, Šuker u strahu svima dijeli besplatne ulaznice za Island!

Foto: Getty images / Guliver image 

DA NAM nije poznato koliko vrijedi pobjeda nad Islandom, pomislili bismo da je predsjednik HNS-a Davor Šuker doživio preobrazbu, od vatrenog borca za premije i onog "koji uvijek zadnji vadi novčanik", do širokogrudnog predsjednika koji pomaže nogomet i u najzabačenijim sredinama Hrvatske. Svjedočimo proteklih dana iznimnoj aktivnosti Šukera; on, čiji je prvi predsjednički potez bio ukidanje dnevnica i otvorenih računa igračima po hotelskim šankovima, uoči "utakmice generacije" bacio je pred njih pola milijuna eura. Tu je vijest osobno dao objaviti preko glasnogovornika saveza, uoči prve utakmice na Islandu, iako taj iznos, kada se podijeli među igračima, nije ništa veći od onog koji im je Vlatko Marković isplatio za Istanbul. Razlika je samo u tome što je Marković to učinio nakon utakmice.

Premije na Islandu još nisu zarađene, a Šuker nikada nije imao veću želju da nekoga nagradi. O play offu ovisi njegov posao, jer više nema tko preuzeti odgovornost za eventualni neuspjeh. Niki Kovaču dao je imunitet istog jutra kada ga je u panici zvao da "uskoči" i odvede nas na SP. 

Ostao je samo Šuker. Ne i Zdravko Mamić, jer prema Šukerovim riječima, njegov utjecaj u savezu na postoji., Dakle, predsjednik je u ovoj utrci sam i razletio se na sve strane. U instantnom peglanju imidža reprezentacije i saveza uoči utakmice koja HNS-u donosi sigurnih 10 milijuna eura, a hrvatskom gospodarstvu i preko milijarde kuna, Šuker je otišao toliko daleko da je tražio skidanje dokumentarca Offside s programa javne televizije. Iako je to demantirao, Index od izvora s Prisavlja doznaje da je Šuker tražio izmjene programa od Brune Kovačevića koji mu je rekao da o tome ne odlučuje. 

Službeni HRT ne samo da pritisak nije osudio, već je stao u obranu Davora Šukera. Svi su pomalo nervozni, jer je u pitanju golem novac.

U marketinškoj ofenzivi Šuker je zakupio ogroman prostor HRT-ovog promidžbenog prostora.

S televizije nas bombardiraju reklame i  poruke pod logom saveza. "Budi ponosan, dođi na Maksimir", zovu s ekrana Mandžukić i Modrić, a cijela momčad dobila je direktivu da po povratku s Islanda, u svakoj izjavi, moli navijačku podršku. 

Od skupih VIP loža do besplatnih ulaznica 

Svega deset tisuća ulaznica prodano je dva dana do utakmice. Otkako je predsjednik, Šuker nema dobra iskustva s Maksimirom. Želio je graditi nove VIP lože na Maksimiru i skupo ih prodavati, dok narod gazi preko lokvi i kablova da bi došao do svog komadića betona pod vedrim nebom. Šukerov plan se brzo raspao, jer hrvatska reprezentacija više ne igra VIP nogomet, pa to nitko ne želi niti platiti. Sada spašava što se spasiti može. 

U velikom strahu, da tribine Maksimira u utorak budu poluprazne, Šuker danas ulaznice dijeli besplatno. Jutros je Index, naime, doznao da je ih vrha Saveza županijskim savezima stigla direktiva da svim klubovima podijele besplatne ulaznice za Island. Bez obzira na broj, koliko god im treba. Ovakva praksa do sada nije bila uobičajena. Štoviše, u nekim su klubovima ostali šokirani. No, Šuker više nema što izgubiti. Stadion mora napuniti, pa neka mu i zviždi. Njegov obraz u utorak nije bitan, bitna je - "egzistencija" saveza. 

Cijene ulaznica za utakmicu protiv Islanda:

Tribina zapad VIP - 500,00 kn

Tribina zapad dolje - 250,00 kn

Tribina istok - 120,00 kn

Tribina sjever dolje - 70,00 kn

Tribina sjever gore - 50,00 kn

Tribina jug - 60,00 kn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara