Kovač: Hvala Štimcu, navijačima i najviše igračima!

Kovač: Hvala Štimcu, navijačima i najviše igračima!

Foto: Guliver Image/ Getty Images

HRVATSKA reprezentacija porazila je Island sa 2:0 na Maksimiru i izborila Svjetsko prvenstvo sljedećeg ljeta u Brazilu. 

Nakon prve pobjede na izborničkoj klupi A vrste Niko Kovač je rekao:

"Zahvaljujem se svima, Štimcu koji nas je doveo do dodatnih kvalifikacija, navijačima, ali najviše igračima koji su se fanatično borili, pokrili svaki milimetar terena".

"Nisam ni sanjao da će moja vizija zaživjeti već nakon dvije utakmice. To je jedan moderan nogomet. Vidjelo se ono što će nas krasiti, posjed, okomita lopta koja probija sve linije.

Gdje je klik? Igrao sam ovakve utakmice. Znamo kakav je to pritisak. Možemo mi pričati da su to profesionalci, da su igrali puno susreta, no kad dođe utakmica nestane samopouzdanja neovisno o svemu. Rekli smo: `ajmo napasti protivnika visoko, uspjeli smo u tome, a mogli smo postići još puno golova".

Izbornik je prokomentirao i crveni karton kojeg je Mario Mandžukić dobio već u prvom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Crveni karton? Nećete vjerovati, ali uoči dvoboja sam pričao sa Srebrićem i pitao me imam li plan B. Rekao sam mu da ga nemam, ali da ću ukoliko se dogodi što neplanirano znati kako reagirati".

"Pranjić? Znam kakav je momak i igrač, igrao je u Bayernu. Napravio je pravi posao i vrlo sam zadovoljan s njim, kao i s ostalim igračima. Pokazali smo zajednički duh, želju, žar i na kraju je to presudilo", rekao je Kovač.

"Naravno da možemo bolje. Imamo sada dovoljno vremena da sve posložimo na miru i dovedemo do savršenstva. MOj cijeli život nije jednostavan, uvijek sam neki križ morao nositi. Znao sam da će ovih mjesec dana biti najteži period mog života. Ali nije mi žao, kada se ovako slatko završilo", dodao je.

"Kada sam napuštao reprezentaciju rekao sam da se naš nogomet mora promijeniti, ali ne samo A reprezentacija, nego od najmlađih kateogrija. Treba napraviti pravu analizu, a ne sada nakon uspjeha stavit sve na stranu i zaboraviti probleme. Vjerujem da smo ovom pobjedom vratili vjeru u hrvatski nogomet", zaključio je Kovač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara