Riječ stručnjaka: Netko u sredini mora pomoći Modriću!

Riječ stručnjaka: Netko u sredini mora pomoći Modriću!

Foto: Hina 

ELVIS SCORIA detaljno prati nastupe hrvatske reprezentacije u ovim kvalifikacijama. Komentirao je neke od njih i na javnoj televiziji, a uoči uzvrata s Islandom ima za Niku Kovača i nekoliko savjeta. 

"Island je ekipa koja se brani. Normalno je da su pokušali kroz kontre i polukontre doći do svoje prilike, ali Hrvatska je bila bolja i kvalitetnija. Teško je igrati protiv ekipe koja igra na takav način, a posebno nakon isključenja kada su još manje riskirali i otvarali se prema naprijed", rekao nam je nekadašnji trener Rijeke, koji ne želeći, ipak, Kovaču nametati svoju viziju momčadi za uzvrat. 

"Kovač najbolje zna što treba napraviti. Siguran sam da ćemo biti motivirani, ali moramo se paziti njihovih kontri i polukontri. Mi ćemo se otvoriti, pokušati probiti njihov blok. Islanđani nemaju ništa drugo osim te kontre i polukontre, tako da moramo biti oprezni. Osim toga, moram naglasiti i da opasnost vreba iz prekida. Imaju tog Sigurdssona koji se kreće među zonama, iskusnog napadača, ali posebno su opasni iz prekida i kontre", jasno je naglasio Scoria.

"Po mom viđenju, Hrvatska u biti igra s dva napadača"

Hrvatska nije briljirala u ovim kvalifikacijama. Kovač je, doduše, popravio neke elemente igre pa smo tako u Reykjaviku vidjeli da hrvatski reprezentativci mogu složiti dvije-tri opasne akcije pred protivničkim vratima. Štimac je bio sklon čestom rotiranju igrača i formacija, a iznenadio je i Kovač, s Iličevićem i Olićem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poznato je da Hrvatska ima vrhunske vezne igrače i kvalitetne napadače, ali, da, nedostaju nam krila. Ujedno i jedan defenzivac i organizator igre, koji bi pomagao Rakitiću i Modriću. Mislim da mi nismo igrali u klasičnoj 4-3-2-1 formaciji. Pazite, čim na terenu imate Eduarda i Mandžukića, onda trebate znati da su to napadači sličnih karakteristika. To što je Eduardo metar iz Mandžukića ne znači da je on automatski neka polušpica, tako da smatram da smo mi na Islandu zapravo igrali s dvije špice", odgovara Scoria na pitanje treba li Hrvatska igrati s dva klasična napadača.

"Međutim, mi moramo shvatiti kako imamo kvalitetnu momčad na raspolaganju, a ovakve se utakmice najčešće rješavaju u prekidima. Tako možemo probiti njihov blok", nadodao je.

"Ima tu puno upitnika, ali ovo je specifična situacija. Moramo biti hrabri, rasprava o taktici je apsolutno nepotrebna. To su iskusni igrači i oni se moraju žrtvovati. Mi smo s Bilićem bili u sličnoj situaciji, ali smo pronašli formu za Euro. To je pokazatelj kako se sve može popraviti. Te sve upitnike možemo kasnije rješavati, a sada najiskusniji igrači moraju povući!", smatra Scoria.

"Što ako se Hrvatska ne plasira na SP?", pitali smo.

"Teško je reći. Mislim, život ide dalje, ali to bi bio veliki udarac za hrvatski nogomet. Kako god završilo, Kovač mora ostati izbornik", za kraj će Scoria.

>>> Klasnić se javio iz Njemačke: Dečki, vjerujem u vas! Mandžo i Dudu će to riješiti! 

>>> Analiza Barića i Šimića: Stavite uz Kovača nekog iskusnog trenera

>>> Rakitić: Ja i Modrić dijelimo krivnju! Mandžo moa dobiti bolje lopte 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara