Kovač: Sammir može u Brazil

Foto: Hina

NIKO KOVAČ izašao je pred novinare još jednom, posljednji put prije odlaska iz Bad Tatzmannsdorfa i subotnje utakmice u Osijeku protiv Malija.

Izbornik je otkrio kakva je situacija s ozljedama koje su mu suzile izbor posljednjih dva tjedna.

"Pranjić radi po individualnom programu i puno mu je bolje, ali nisam siguran da će nastupiti protiv Malija. To ćemo odlučiti nakon konzultacija s liječnicima. Badelj ide u Zabok na preglede, a Brozović je dobio udarac u gležanj i nismo ga opteretili na terenu", rekao je.

Kovač zadovoljan zalaganjem i željom

"Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom priprema. Malo smo smanjili planirano, vidjeli smo da su igrači prilično iscrpljeni. Nema smisla da forsiramo ako se fizički i psihički ne može izdržati. No, zadovoljan sam njihovim zalaganjem, želja im je velika. Međusobni su nam odnosi odlični, što nije lako kada ste iz dana u dan zajedno i želim da to tako i ostane", dodao je hrvatski izbornik.

Sammir blizu Brazila, Vrsaljko na lijevom boku

Priznao je kako u glavi ima već veći dio popisa putnika za Brazil, a nitko s tog popisa ne ide tamo "turistički", poručuje Kovač dodavši:

"Sammir je vrlo kvalitetno odradio pripreme, pozitivno sam iznenađen njegovim pristupom, radom i ponašanjem, a svi znamo da zna igrati na vrlo visokoj razini. Kranjčarova mu je ozljeda otvorila priliku, a on ju je prihvatio. Rebić je također odradio dobre pripreme i dobru utakmicu protiv Ukrajine. Vrsaljko je bio odličan, možda je i on jedno od rješenja za lijevu stranu. Modrić će nam se priključiti u petak u Osijeku, najvjerojatnije će i trenirati, ali bit ćemo oprezni s njime. Možda dobije koju minutu protiv Malija, no sigurno neće igrati od početka".

"Imamo i dobrih i loših strana. Na lošima radimo i pokušavamo ih ispraviti. Želimo automatizaciju, da se zna tko se kada i kako kreće, to je jako važno. Protivnicima ćemo se posvetiti tek u Brazilu, prvo nas čekaju još Mali i Australija", dodao je Kovač.

Mladi zadovoljili

Stručni stožer izvrsno surađuje, naglasio je: "Dobro se poznajemo, svi radimo isti posao. Dok smo zajedno, ništa nam neće promaknuti".

Osobno je pratio nastup U21 vrste jučer u Kranjčevićevoj (1:1) i vidio na djelu neke od svojih uzdanica. Rebić je zabio, a igrali su Kovačić i Vrsaljko te Bubnjić i Brozović.

"Čestitam izborniku Gračanu na osvojenom bodu koji nam otvara šansu za nastavak kvalifikacija. S nekim sam svojim igračima bio zadovoljan, a neki mogu i bolje, no uglavnom sam zadovoljan. Imamo potencijal i ne moramo strahovati za budućnost", zaključio je Kovač.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara