Kovač izdao naredbu: Za Brazil mi ne trebaju premotivirani igrači!

Foto: Hina

IZBORNIK Niko Kovač priznao da je da nema zamjene za sve ozlijeđene igrače s popisa, obzirom da se pri kreiranju popisa vodio matematikom dupliranja svake pozicije u ekipi.

"Sada ta matematika baš i ne štima. No, pokušat ćemo naći rješenje. Žao mi je zbog ozljeda koje su nas pogodile. Posebno zbog Kranjčara i Strinića, koji su bili u užem krugu za Brazil. Veliki je to udarac za igrača. No, što je tu je, sada nas ima 27 i korak po koram bliže sam odluci u konačnom popisu", rekao je izbornik u Austriji za Novu tv.

U petak reprezentacija stiže u Osijek, a nakon utakmice s Malijem izbornik će izrecitirati konačnu listu putnika za Brazil. Ekipi se priključuje i Luka Modrić.

"Vidjet ćemo u kakvom će raspoloženju biti Luka kada dođe i hoće li igrati. Volio bih da ga narod malo vidi, on je dio naše reprezentacije i na to smo ponosni"

Kovač se uvijek susreće s pitanjem je li mu bilo lakše na terenu, ili na klupi izbornika.

"Lakše je biti igrač. Nisi toliko ovisan o drugima, dok kao izbornik moraš gledati cjelinu. Također, kao izbornik moraš misliti na komšletnu organizaciju, a toga nije malo. No mi smo imali pola godine vremena i potpuno smo pripremljeni"

2006. godine igrao je i izgubio utakmicu od Brazila na SP-u. Uslijedilo je teško pražnjenje nakon tog poraza 1:0 i Kakinog gola.

"Ne znam jel' to bilo psihičko ili fizičko pražnjenje. No, mi znamo koja je vrijednost utakmice koja nas čeka. Na Brazilu je ogroman teret, oni moraju, mi samo želimo. Nadam se da ćemo biti motivirani, ali ne i premotivirani. Poduzet ćemo sve da budemo maksimalno spremni"

"Osjećam da nas i novinare vole. Ne možemo mi jedni bez drugih"

Izbornik osjeća promjenu klime oko momčadi otkako je on  preuzeo mjesto Igora Štimca.

"Ne mogu govoriti što je bilo prije. Osjećam pozitivu, ne samo kod naroda, nego i među novinarima. To mi je posebno drago, ipak mi ne možemo jedni bez drugih. Samo zajedno možamo naprijed, takav je naš narod"

Izbornik uoči SP-a ima i jednu želju.

"Mislim na ljude u Slavoniji. Oslobodit ćemo se te slike dok budemo igrali, ali ta je tuga stalno negdje u nama. Volio bih da ti ljudi u svojim kućama, na svojoj televiziji gledaju našu utakmicu s Brazilom"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara