Lucescu nakon slavlja u Sociedadu: Vratili smo samopouzdanje

Foto: Shakhtar.com

ŠAHTAR je sinoć vrlo uvjerljivo svladao Real Sociedad, a junak susreta bio je Brazilac Alex Teixeira.

"Vrlo je važno da smo pobijedili, tim više jer ni sami nismo točno znali kakve su nam trenutne mogućnosti. Taktički smo bili vrlo dobro organizirani. Dobro smo proučili Real Sociedad, tražio sam od mojih igrača da zadrže disciplinu i koncentraciju u igri, što su oni i učinili", rekao je Lucescu.

"Kada imate disciplinu u momčadi, onda pojedinačne kvalitete dolaze do izražaja i čine razliku, a mi imamo puno talentiranih igrača. Ne treba zaboraviti da smo u ovu utakmicu ušli nakon niza od tri negativna rezultata u ukrajinskom prvenstvu, dva poraza i jednog remija. Zbog toga nam je posebno važno da smo vratili samopouzdanje", dodao je.

"U prvom poluvremenu smo zbog tih loših recentnih rezultata bili posebno oprezni u obrani, dok u napadu nismo preuzimali rizik. Na odmoru smo razgovarali u svlačionici, shvatili smo da ih možemo pobijediti i odlučili smo odigrati puno aktivnije u napadu u nastavku", nastavio je.

"Češće smo presijecali lopte i bolje koristili našu brzinu nego u prvom dijelu. Dobro smo kontrolirali sredinu terena. Domaćinu nismo dopuštali stvaranje šansi iz igre, oni su do svojih prilika dolazili samo nakon prekida", za kraj će.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara