Mamić: Cijeli Hajduk je danas na Jovanovićevoj liniji, kao nekada na Titovoj

Foto: Cropix / B. Kovačev

ZDRAVKO MAMIĆ u 18 sati predsjedao je Dinamovim Izvršnim odborom, vratio Branka Ivankovića u klub, pa na trenutak i sam sjeo na klupu, i to hrvatske reprezentacije koja je baš u to vrijeme trenirala na Maksimiru. Potom je odjurio u tv studio na gostovanje u emisiji Bujica. Zanimalo nas je kako će voditelj Velimir Bujanec, neumoljivi desničar, nekadašnji urednik Kutlinog Imperijala i glasnogovornik casino turnira, odraditi gažu sa Zdravkom Mamićem, s kojim dijeli mnoge slične stavove i zajednička poznanstva. Nije, na našu žalost, inzistirao da mu Dinamov gazda objasni zašto se hapse navijači koju mu viču "Mamiću cigane". Mamić je odgovarao deset minuta, ali bez konkretnih riječi.

Osim financijskoj stabilnosti Dinama, dio izlaganja izvršni predsjednik posvetio je Splitu.

"Splićani i Dalmatinci me vole jer u mojoj duši i srčanosti prepoznaju sebe", kaže Mamić, kojem bode oči prisustvo jednog čestog gosta na Poljudu:

"Ministar Jovanović ne dolazi na utakmice Dinama, ali je zato na svakoj utakmici Rijeke, a svako malo navrati i u Split. Cijeli je Hajduk na njegovoj liniji, kao što je klub prije nekoliko desetljeća bio na Titovoj liniji"

Mamić kaže i da ga je strašno pogodilo samoubojstvo Zvonka Bušića, kojeg je zabunom nazvao Bruno, zamijenivši dugogodišnjeg zatvorenika, emigranta i otmičara s povjesničarom i istinskim vođom hrvatske političke emigracije.

"Od kada sam čuo za to, ja ne funkcioniram"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatinama" Thompsonu i Miši Mamić daje gradski stadion - za nula kuna

Smatra da je jedini čovjek s vizijom u Hrvatskoj - Slavko Linić, ministar financija koji i dalje šuti o ozbiljnim optužbama za korupciju. O sebi Mamić, pak, kaže da je nježniji i elokventniji od predsjednika Ive Josipovića.

Govorio je i o svom glazbenom ukusu:

"Otkačim na grčki sirtaki, portugalski fado, španjolski tango, ali najdraža mi je narodna glazba"

Samo bi Thompsonu i Miši Kovaču Mamić dao gradski stadion na korištenje - besplatno.

"Thompson i Mišo su jedini kojima je koncert na Maksimiru - nula kuna, jer su Hrvatine kojima se narod veseli"

Mamić će u četvrtak put Beograda, gdje će organizirati večeru za 30-ak najuglednijih sportskih persona u Srbiji. U petak će, jasno, gledati Hrvatsku na Marakani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara