Mihajlović: Štimcu i Hrvatskoj želim plasman na SP

Foto: Cropix / R. Goršić

"SELEKTOR" nije mogao sakriti tugu zbog dva izgubljena boda, a zašto bi je i skrivao? Njegova momčad, nominalno barem 30 posto slabija od uglednog gosta. Propsutila je u prvom dijelu stvoriti prednost od barem jednog gola, pa su srpske kolege logično postavile pitanje:

Dokle ćemo igrati dobar nogomet, gaziti 90 minuta i ispasti?

"Dok ne postanemo iskusni i dok mladi momci ne sazriju. Ne mogu reći ništa negativno o mojoj reprezentaciji, jer igrali su dobro protiv jake reprezentacije svjetske klase, koja nam je jednom puknula na gol i zabila ga"

Ali naša stara boljka je da ne realiziramo mnoge šanse, pa smo protiv Belgije i Hrvatske gol dali iz slobodnjaka i prekida."

Nedosuđeni penal za Srbiju u 2. minuti i sudački kriterij koji je često bio na štetu domaćina?

"Ne želim komentirati suđenje."

Nemanja Matić izgorio od prevelikih očekivanja?

"Zadovoljan sam sa svima, sigurno da sam od nekih očekivao više. Kada smo igrali dobro i bili u problemima, djelovali smo kao momčad. Rekao sam momcima da nakon ovakve utakmice svakom mogu pogledati u oči.

Napravili smo malu grešku, ali kada protiv velike momčadi to napravite, onda vam se osveti."

Mihajlović podsjeća da je Srbija utakmicu završila ne brojčano poravnata također kartoniranoj Hrvatskoj, nego s osam igrača:

"Imali smo igrača manje, ali čak i nakon isključenja njihovog igrača, Sulejmani nije mogao igrati kako ga je faulirao, tako da smo opet imali igrača manje."

Naglašava kako je ova momčad u formiranju, a sreća je ne mazi:

"Ne znam hoće li nam se sve te propuštene prilike vratiti, ali znam da smo na pravom putu. Momci trebaju imati strpljenja."

Štimac vas je nakitio pohvalama, što vi mislite o njemu kao treneru i njegovom dijelu, pitali smo Mihajlovića?

"Štimac je došao na već formirani reprezentaciju i krenuo s njom uspješno, što također nije lako. Nadam se da će Hrvatska proći dalje u baražu za SP. To želim Štimcu i hrvatskoj reprezentaciji."

Promjena svijesti među srpskom publikom, kao da više vjeruje i vama i igračima?

"Poslije utakmice sam se zahvalio publici, navijali su kako treba."

Je li ovo bila vaša najbolja utakmica kao srpskog izbornika?

"Protiv Belgije smo prvih 65 minuta igrali još bolje, nakon čega smo izgubili glavu i krenuli u juriš, ali danas nismo gubili glavu čak ni kada smo gubili utakmicu."

Je li ta promjena u igri i atmosferi oko reprezentacije dovela do promjene vašeg razmišljanja oko napuštanja srpske klupe?

"Ne razmišljam o odlasku, imam ugovor do prosinca i nakon toga ću vidjeti što dalje."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara