"Možda Schumachera već krajem godine vidimo nasmijanog na televiziji"

Foto: Guliver Image/Getty Images; Bild

MICHAEL SCHUMACHER u komi je jedanaesti dan nakon što je pao na skijanju u francuskom Maribelu. Jučer su francuski istražitelji otkrili detalje nesreće.

> Istražitelji pregledali snimku nesreće: Schumacher je odletio osam metara izvan staze!

Schumacher je "Žuti anđeo"

Bivši svjetski prvak Formule 1 u svojoj je domovini jučer nagrađen "Žutim anđelom", koji mu je dodijeljen zbog iznimnog zalaganja za sigurnost u cestovnom prometu. Prema tvrdnjama organizatora, pobjednikom je proglašen još prije nesreće.

Schumacher je tri dana prije Nove godine niz stazu u Maribelu skijao brzinom od oko 20 km/h, na nezgodnom dijelu staze izletio je izvan označene zone, skija mu je zapela za kamen, a on odletio nekoliko metara dalje, glavom je udario o stijenu, kaciga je pukla na dva dijela, a Nijemac je odbačen još koji metar dalje. Policija i dalje istražuje sve okolnosti nesreće, služeći se i snimkom sa Schumacherove kacige. Odbačena je odgovornost skijališta, a potvrđeno je i da su skije bivšeg svjetskog prvaka Formule 1 bile u dobrom stanju.

Nakon hitne dvije operacije kojima mu je otvorena lubanja i smanjen pritisak na mozak, stanje mu je stabilno, ali i dalje je kritično. Još se ne može reći kada bi ga liječnici mogli probuditi.

Iako je Schumacherova obitelj, kao i liječnici, zamolila novinare da se suzdrže od spekulacija i prihvate samo službene objave bolnice u Grenobleu kao točne, mediji ne popuštaju. Nove analize pojavljuju se svakog sata.

"Sve ovisi o mozgu"

Profesor neurokirurgije u Münchenu Bernhard Meyer njemačkim je medijima objasnio Schumacherovo stanje.

"Ne znamo kada bi liječnici mogli probuditi pacijenta, ali to će biti tek kada procijene da je glavna opasnost prošla. Sve ovisi o mozgu. Ako ga mogu probuditi bez da se stvori dodatni pritisak na mozak, napravit će to. Ako rezultati budu zadovoljavajući, smanjivat će mu doze anestetika. Moguće je puno toga, čak i da ga na kraju godine vidimo nasmijanoga na televiziji, ali isto tako je moguća i druga krajnost, tj. otkazivanje brojnih tjelesnih i moždanih funkcija. Više o njegovom stanju moći će se reći tek kroz šest tjedana", ispričao je Meyer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE O NESREĆI MICHAELA SCHUMACHERA ČITAJTE NA INDEXU:

> Corinna potjerala novinare i ostala uz Schumijev krevet: "Ostavite našu obitelj na miru!"

> Uznemirujuća vijest: "Schumacheru je još od ranije oštećen mozak"

> Schumacher je snimio vlastitu nesreću?

> Oporavio se nakon tragičnog spusta: "Pao sam kao Schumacher i preživio"

> Nitko ne može reći da će Schumacher ovo preživjeti

> Ovo je stijena u koju je udario Schumacher: Šampion kritično nakon operacije uklanjanja krvnog ugruška iz mozga!

> Schumi u komi dočekao rođendan, navijači se okupljaju ispred bolnice: "On je borac, šampion, ozdravit će"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara