Može li "David" Meksiko iznenaditi "Golijata" Hrvatsku?

Foto: Guliver Image/Getty Images

PORTAL Bleacherreport istaknuo je mogućnost iznenađenja na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu te pritom izdvojio tri susreta grupne faze u kojima je moguće da "David" pobijedi "Golijata".

Posebno zanimljivo je što je među "Golijate" svrstana i Hrvatska, i to u ogledu trećeg kola, s Meksikom u Recifeu 23. lipnja. Hrvate se spominje kao najjaču reprezentaciju od tri koje bi se u očekivanom raspletu događaja trebale boriti za drugu poziciju u grupi, iza domaćina Brazila.
 
"S nekoliko iznimno talentiranih igrača u svom kadru, poput Modrića, Mandžukića, Rakitića i Srne, Hrvatska se čini najjačom od tog trojca", piše u obrazloženju, no odmah potom Meksikance se navodi kao "ofenzivno orijentiranu momčad spremnu da ne oprašta greške protivnika, pod uvjetom da im obrana iskorijeni vlastite greške zbog kojih su završili četvrti u kvalifikacijama."
 
Također, priliku za Meksikance vide u trećoj utakmici skupine i mogućnosti da će Hrvatima zbog ozljeda ili kartona nedostajati netko iz udarne postave, a sve pod obrazloženjem "velika razlika između talenta superzvijezda iz početne postave i pričuva s klupe mogla bi Hrvate stajati rezultata."
 
Uz sposobnost Meksika da iznenadi spominje se i prijetnja Čilea protiv Španjolaca, uz ovosezonsku rezultatsku dominaciju Real Madrida protiv Bayerna kao ogledni primjer da posjed lopte više nije toliko bitan za rezultat, odnosno kako "igri na kontranapade rastu dionice, dok se tiki-taka čini taktikom na zalasku".
 
Treće moguće iznenađenje je ono u susretu Gane i Portugala, afrički predstavnik ulazi u ovaj turnir i susret neopterećen, s mladom ekipom punom domaćih talentiranih igrača. Reprezentaciju koju predvodi Cristiano Ronaldo, s druge strane, opisuje se kao onu koja "često zataji na velikim natjecanjima."
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara