Naš Hajduk prozvao HNS: Slavonija danas smrdi, ali vi ćete uvijek zaudarati! HNS: Jeftina promocija na tuđoj nesreći

Foto: Hina 

UDRUGA NAŠ HAJDUK uputila je vrlo oštro otvoreno pismo Hrvatskom nogometnom savezu. Prozivaju ih da premalo čine za potopljenu Slavoniju, a novac troše na osiguranja utakmica državnim helikopterom, koji bi puno više pomogao unesrećenim obiteljima koje se bore za živote. Index je poslao i upit HNS-u da odgovori na prozivanja, jer vjerujemo da je u ovakvoj situaciji i nije vrijeme za to. Svaka i najmanja pomoć je dobrodošla. Slavoniju je jučer obišao Mario Mandžukić, hrvatski reprezentativac, a vjerujemo da će pomoći i ostali članovi reprezentacije.

Naš Hajduk navodi sljedeće: 

"Gospodo iz Hrvatskog nogometnog saveza, ovim putem odajemo vam javno priznanje. Divimo vam se jer ste prepoznali stvarne prioritete u presudnim trenucima za Republiku Hrvatsku, kada se cijela država - uključujući i nogometne navijače, vama tako nevjerojatnu i gadljivu pojavu - ujedinila u borbi protiv katastrofe u Slavoniji.

Da, gospodo iz HNS-a, vi ste sazvali hitne sjednice kako biste ekspresno odlučili o rezultatu jedne nogometne utakmice - koji je, naravno, glasio 3:0 za Dinamo. Niste se morali posebno mučiti jer ionako smo unaprijed znali kakva će biti vaša odluka, jednako kao što smo znali da će jednu običnu nogometnu utakmicu osiguravati tisuće policajaca, pa čak i državni helikopter, i to baš u trenucima kada na drugom kraju države stanovnici s krovova svojih kuća doslovno mole za pomoć iz zraka.

Slavonska ravnica nije prioritet vama, pa čak ni Slavoncu koji vas navodno vodi, a svi vrlo dobro znamo zašto. Zato što u njenoj mutnoj vodi nema profita, nema potencijala i nema poslovnih prilika za brzu zaradu. Možda jednog dana tek eventualno postavite nekakav kamen temeljac na mjestu koje je danas pod vodom dubokom pet metara. Lažni, naravno, kao što je svoju lažnu fotografiju u uniformi hrvatskog branitelja na zid postavio čovjek kojemu tako odano i učinkovito, besramno služite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda se ovaj put nađe i kakva slika u vatrogasnoj uniformi, liječničkoj kuti ili spasilačkoj odori, svejedno. Kakva zahvalnica ili plaketa. Ali, gospodo draga, znajte da Hrvatska pamti. I za deset ili dvadeset godina uvijek će se sjećati tih besprizornih likova iz organizacije koja nosi lažni pridjev 'hrvatski', grupice besramnika kojima na pameti nije ništa osim zgrtanja milijuna eura i ulaganja u same sebe, uz naravno pogodovanje jednoj jedinoj spodobi koja je okupirala kompletan nacionalni nogomet. Nekad našu zajedničku radost, danas stid. Skupljajte gospodo vaše milijune i nemojte se, molimo vas, ni osvrtati na nesretnu Slavoniju. Ona danas smrdi. Ali očistit će se i biti još ljepša, za razliku od vas koji ćete vječno zaudarati. I ondje, i u Dalmaciji i Lici, u Istri i u cijeloj Hrvatskoj. Iz vašeg mulja vi nikada nećete isplivati" 

Za udrugu Naš Hajduk Žan Ojdanić, predsjednik

IZ HNS-a putem Indexa su odgovorili na priopćenje udruge Naš Hajduk.

"Smatramo žalosnim što udruga Naš Hajduk ovu nezapamćenu nesreću iskorištava za jeftinu samopromociju i vrijeđanje Hrvatskog nogometnog saveza i njegovih dužnosnika. Umjesto da se koriste tuđom nesrećom za neke svoje ratove, pozivamo udrugu Naš Hajduk da sudjeluje u akciji Hrvatskog nogometnog saveza za pomaganje stradalima o kojoj ćemo tijekom dana izvijestiti javnost. Naime, dok neki pišu priopćenja te čak i ove katastrofalne poplave koriste da bi se obračunavali s njima nepoželjnim pojedincima, Hrvatski nogometni savez je sa svojim reprezentativcima i svojim partnerima tražio i pronašao - brojne načine za pomoć našoj Slavoniji", odgovor je potpisao glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak. 

Pratite nas na Facebooku:

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara