Nijemci ogorčeni sudačkom eliminacijom Mandžukića iz polufinala: "Uefi nisu sve daske na broju!"

Screenshot: Bild, Kicker

TIPIČNA talijanska teatralna simulacija Giorgija Chiellinija i nasjedanje na nju suca Carlosa Velasca Carballa, suca iz zemlje koja daje dva nenjemačka polufinalista LP, već u 8. minuti prve četvrtfinalne utakmice eliminirali su Marija Mandžukića iz prve utakmice poluzavršnice, jer to mu je bio treći žuti karton.
   
Chiellini i Mandžukić "beskomprimosno" su zajedno krenuli na loptu minutu ranije, nakon čega se Chiellini stao kotrljati po terenu kao likvidirani zlikovci u špageti vesternima, uz naravno "amputacijsku" grimasu na licu i obavezno gestikuliranje prema sucu da kazni onoga koji mu je "otkinuo" nogu. Španjolac je pod pritiskom Juveovog braniča i posebno publike, kasnije Mandžukiću pokazao žuti.


Usporena snimka međutim, pokazala je kako su oba igrača išla na loptu, a ako je već bio prekršaj, onda je Chiellini faulirao Mandžukića, jer on je prvi udario u njega, umjesto u loptu. Ali, što to vrijedi Mandžukiću, kada je suparnik bolji glumac. Treba li uopće reći kako se "smrtno ranjeni" Chiellini odmah vratio u igru kao da ništa nije bilo?

Svi njemački mediji ističu kako je Carballo teško oštetio Bayern "eliminacijom Hrvata iz polufinala", kako piše Kicker, koji pod naslovom "Mandžukić pokopao nade Juvea" donosi fotografiju koja pokazuje da je sudac pokopao Mandžukićevu nadu da zaigra u prvoj sljedećoj utakmici LP, protiv Barcelone, Reala ili Borussije.

 

Bild navodi kako je "Hrvat golom bio junak, ali tragična figura Bayernovog plasmana u polufinale" i citira Mandžinu izjavu za nacionalnu televiziju ZDF: "Taj žuti karton dosudila mi je publika, odnosno njen pritisak na suca."

Posebno je bijesan bio poznati njemački komentator Marcel Reif, koji je neopravdani žuti, eliminacijski karton za Mandžukića, na Skyu popratio riječima: "Uefi nisu sve daske na broju!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara