Nishimura o susretu s Hrvatima: "Htio sam se sakriti, a osiguranje me spasilo"

Foto: Hina

YUICHI NISHIMURA, najspominjaniji sudac Svjetskog prvenstva u Brazilu, konačno se oglasio i javno odgovorio na sve kritike koje su se prema njemu slijevale proteklih tjedana.

Podsjetimo, japanski sudac je na otvaranju SP-a u utakmici Brazila i Hrvatske oštetio momčad Nike Kovača dosudivši jedanaesterac na Fredu iako se Brazilac teatralno bacio u Pletikosinom šesnaestercu ispred Dejana Lovrena. Osim toga, ignorirao je Neymarov udarac laktom kojeg je mogao kazniti i crvenim kartonom.

"Bio sam spreman na kritike i prije utakmice. To je sve dio posla", rekao je Nishimura novinarima u četvrtak.

O spornom penalu je rekao: "Ako pogledate kako se to dogodilo, napadač je htio pucati iz prve, a branič je imao ruke na njemu i to je bila pogreška".
 

 
"Neke kritike su bile vrlo teške, ali neka mišljenja su mi i pomogla. Suđenje je težak posao", dodao je 42-godišnji Japanac koji je preko noći postao pravi hit na internetu i društvenim mrežama.

Osim brojnih fotomontaža Nishimure u dresu Brazila i zanimljivih komentara, posebno su ga pogodile optužbe hrvatskih igrača kako nije znao engleski već je na terenu govorio japanskim jezikom.

"Govorio sam engleski na terenu. Razumjeli su me oni s kojima sam razgovarao. Sudio sam kao što sudim uvijek".

A i od ranije je poznat kao kontroverzan sudac koji dodjeljuje sumnjive penale i ima čudan kriterij pokazivanja opomena. Na Afričkom kupu nacija 2008. propustio je pokazati karton iako su ga igrači Angole gurali po travnjaku. Dvije godine kasnije zakinuo je klub iz Konga na Svjetskom klupskom prvenstvu, a bijesni navijači su nakon utakmice iz protesta (greškom, iz neznanja) demolirali kineski restoran.

Bijes hrvatskih navijača u Brazilu je jedva izbjegao, skrivajući se iza drugih putnika na aerodromu, priča Nishimura. Pokušao se uklopiti među putnike, odjenuo se u običnu odjeću, ali pozdravili su ga volonteri koji su ga prepoznali i razbili krinku.

"Osiguranje me zaštitilo. Stvorila se manja gužva, ali ništa ozbiljno. Morao sam hodati s dva tjelohranitelja koji su me štitili. Dogodilo se par incidenata.", rekao je Nishimura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara