Nizozemci istražuju je li Chelsea prisilio Vitesse da odustane od Lige prvaka

Foto: Guliver Image/Getty Images

DOK Hrvatski nogometni savez štiti i odbija provesti ozbiljnu istragu o sumnjivom odnosu Dinama i Lokomotive, zbog kojeg je narušena regularnost HNL-a, u Nizozemskoj je Savez pokrenuo istragu protiv tamošnjeg prvoligaša zbog sumnjive suradnje s velikim Chelseajem.

Engleski velikan, kao i mnogi veliki klubovi s Otoka, na europskom kontinentu ima svoje filijale u koje šalje mlade igrače te svježa i buduća pojačanja kako bi stekli iskustvo i uvjete za radnu dozvolu. Takav odnos Chelsea ima s Vitesseom protiv kojega je nizozemski savez (KNVB) pokrenuo istragu.

Sumnja se kako je vodstvo Chelseaja utjecalo na ambicije Vitessea, koji nije smio ući u Ligu prvaka jer UEFA zabranjuje klubovima s istim vlasnikom igranje u istom natjecanju. U Vitesseu je Rus Alexander Chigrinsky, bliski suradnik vlasnika Chelseaja Romana Abramoviča.

Chelsea je tamo godinama slao niz svojih igrača, a iz Arnhema su kratko odgovorili: "Ovo se čini kao prvotravanjska šala".

No, nije šala. Nizozemski savez ima, i što je važnije provodi, strogo pravilo prema kojemu niti jedna osoba ne može obavljati dužnosti u dva ili više klubova u Nizozemskoj i/ili inozemstvu. U želji da zaštiti regularnost natjecanja, od Vitessea su zatražili uvid u vlasničku strukturu kluba i način donošenja odluka. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara