Oteli ga Cedeviti ispred nosa: Veljko Mršić novi trener Cibone!

Oteli ga Cedeviti ispred nosa: Veljko Mršić novi trener Cibone!

Foto: Damir Krajač / Cropix

VELJKO MRŠIĆ novi je trener Cibone! Jasmin Repeša napustio je klub kako bi preuzeo španjolsku Unicaju, ali prije nego se otisne u najjaču europsku košarkašku ligu, mora odraditi kvalifikacije za sljedeći Eurobasket.

Predsjednik kluba Ivica Lovrić rekao je: "Dogovorili smo s gospodinom Veljkom Mršićem da je on novi trener KK Cibona. Potpisali smo ugovor na tri godine. Želja nam je bila da, nakon odlaska gospodina Repeše, imamo trenera koji je spreman svoj rad podrediti ciljevima Cibone, a ciljevi su takvi da uz minimalan budžet maksimalno radimo na razvoju mladih igrača. Vjerujemo da je Veljko Mršić upravo trener koji jamči da će takav put biti uspješan".

Veljko Mršić zahvalio je klubu na podršci i povjerenju te poručio: "Cibona uvijek ima visoke ciljeve i od Cibone se uvijek očekuju dobri rezultati. Sada se moramo dobro koncentrirati i dobro skautirati kako bismo napravili kompetentnu momčad koja će imati perspektivu i čija će vrijednost rasti. Nema prostora za greške.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cibona je Cibona. Uvijek. Čast je kada te Cibona odabere za trenera", rekao je Mršić.

Kako je danas rečeno, vizija razvoja Cibone koju zastupa klupska uprave podudara se s vizijom novog trenera. Ulagat će se u mlade igrače...

Mršić je bivši igrač i bivši kapetan Cibone. Prvi je put došao u Cibonu 1986. godine, a onda je igrao i za turski klub Nesas, pa za Žalgiris, za talijanski Varese, Unicaju iz Malage, Olympiacos, španjolsku Gironu i Granadu, Milano, Split, Fenerbahce i Kijev. U Kijevu je odigrao i svoju posljednju sezonu (2004./2005.). Trenersku karijeru počeo je 2006. godine u Splitu. Vodio je talijanskog prvoligaša Varesea (2007./2008.), a iskustvo je stjecao radeći kao trener mlađih uzrasta. Nedavno je juniore Cedevite odveo je do naslova prvaka Hrvatske, a pobjeda nad favoritima, juniorima Zagreba koje su predvodili Šarić, Hezonja i Mavra, ocijenjena je kao velika zasluga trenera Mršića.

Novi trener Vukova nije propustio zahvaliti svom bivšem poslodavcu i pohvaliti projekt Cedevite koja mu je također nudila ugovor nakon odlaska Dražena Anzulovića.

"Bilo je nekih kombinacija da preuzmem i prvu momčad Cedevite, ali Cibona je bila konkretnija".

"Cedevita tjera Cibonu da bude maksimalno pažljiva i koncentrirana. Konkurencija je ono što je najbolje u sportu i ne da ti nikada da spavaš i opustiš. Ciboni je prije tri-četiri godine najveći problem bio nedostatak konkurencije, ljudi koji su tada vodili klub su se malo uspavali i nije se previše razmišljalo o budućnosti", zaključio je novi trener Cibone.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara