Pištolji, pendreci i naslov Sao Paulu

Pištolji, pendreci i naslov Sao Paulu

Foto: AFP

SAO PAULO pobjednik je južnoameričkog izdanja Europa lige nakon kontroverzne uzvratne utakmice protiv argentinskog Tigrea.

Prvo su gostujući nogometaši odbili nastaviti nakon prvih 45 minuta zbog navodne brutalnosti brazilskih zaštitara za vrijeme poluvremena. "Zaštitari su potegnuli dva revolvera na moje igrače, dok su neke od nas ostali tukli pendrecima. To što se dogodilo bilo je čisto ludilo! Odlučili smo da se nećemo vraćati na travnjak jer smo se bojali za vlastitu sigurnost",  rekao je Gorosito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvim scenama prethodila je tučnjava igrača na kraju prvog poluvremena, nakon koje su dvojica igrača zaradili crvene kartone. Iako je još uvijek prilično nejasno što se točno dogodilo i zašto u svlačionici Tigrea u poluvremenu, argentinska televizija objavila je snimku na kojoj su zidovi u gostujućoj svlačionici krvavi, baš kao i neki članovi trenerske postave.

Glavni delegat susreta Romer Osuna potvrdio je da se gostujući nogometaši nisu htjeli vratiti na travnjak, jer su bili u strahu od novog nasilja nad njima. "Odlučili su ne igrati jer su smatrali da je njihova sigurnost ugrožena." Glavni sudac susreta Enrique Osses iz Gilea čekao je 30-ak minuta na igrače Tigrea, nakon čega je odlučio dati prvi naslov Sao Paulu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara