Platini potvrdio: Europa uz jordanskog princa protiv Blattera

Platini potvrdio: Europa uz jordanskog princa protiv Blattera

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini poručio je u razgovoru za francuski L'Equipe kako je vrijeme za odlazak Seppa Blattera s kormila Međunarodne nogometne federacije (FIFA) dodavši kako će na skorašnjim izborima podržati jordanskog princa Ali bin al Husseina.

"Blatter pod svaku cijenu želi ostati na vlasti. Njegov život bez FIFA-e je prazan i on se boji budućnosti. Međutim, ako voli nogomet, napustiti će kormilo," kazao je Platini optuživši Blattera za laganje.

"Više puta mi je ponovio kako se 2015. neće kandidirati za predsjednika. Sada vidim kako me cijelo vrijeme lagao," dodala je francuska nogometna legenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Platini smatra kako FIFA-i treba novo vodstvo s novim idejama. Uvjeren je kako bi jordanski princ bio odličan predsjednik.

"Ali bin al Hussein bi bio sjajan predsjednik. Voli nogomet, financijski je neovisan i bio bi idealan izbor," poručio je Platini.

Nakon što su portugalski as Luis Figo i prvi čovjek Nizozemskog nogometnog saveza Michael van Praag odustali od kandidature, jedini Blatterov protukandidat je ostao jordanski princ kojeg su podržali ostali kandidati. Izbori za novog predsjednika FIFA-e su 29. svibnja u Zurichu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara