Počeo Kovačev dril! Bubnjić rješenje za lijevu stranu, a Rebić za - budućnost!

Foto: Facebook HNS, Hina

POČEO je pakleni austrijski tjedan! Jučer je Gradišće slavilo dolazak omiljenih gostiju, a već jutros - red i tišina. Niko Kovač je izveo igrače na prvi trening u Bad Tatzmannsdorfu, standardnoj bazi hrvatske reprezentacije prije velikih natjecanja. Čeka ih ključnih sedam dana rada, koji će iskristalizirati i imena za konačni popis putnika za SP. Reprezentacija je konačno i kompletna; stigao je kapetan Darijo Srna, dok će Kranjčar i Modrić kasniti, uz valjane ispričnice.

Jutros nije trenirao samo Domagoj Vida, koji se oporavlja od ozljede mišića.

Kovač je već jutros počeo s taktičkom pripremom, a vježbali su i igru bez lopte. U 17:30 na rasporedu je i poslijepodnevni trening. Reprezentacija će u Austriji boraviti do petka, kada se vraća u Osijek na utakmicu s Malijem.

Kovač je presretan jer konačno ima vremena za pripreme. Zna se na koji je način i u kojem momentu došao u reprezentaciju.

Volimo loptu, ali moramo znati što i kada je nemamo

"Protiv Islanda se osjećao razumljivi pritisak, makar smo i tada odradili dio posla. Već smo tada imali viziju, pokrenutu kroz mladu reprezentaciju, i ovih sedam dana prilika su za novi napredak. Radit ćemo na fizičkoj spremi - igrači su dio toga odradili kroz klubove - te na automatizmu i usavršavanju. Hrvatska voli imati loptu u nogama, ali mora znati i kako odgovoriti na situaciju kada je ne bude imala. Nastojat ćemo da svi ostanu zdravi", rekao je izbornik.

"Pokušavamo ne gubiti vrijeme na terenu, pokušavamo biti brzi i zanimljivi. Svi su bili posvećeni treningu, i nikome neće biti dosadno. Osim toga, naučio sam da je vizualizacija 70 posto učenja. Bez slike ili ploče teže je shvatiti, mi vježbe objašnjavamo na ploči i tako iznosimo zahtjeve. Mislim da je to jednostavnije i za igrače i za trenere", otkrio je Kovač dio svojih metoda.Hrvatsku u skupini čekaju okršaji s Brazilom, Kamerunom i Meksikom. Svakom je protivniku posvećena maksimalna pažnja, ali fokus je zasad na - Hrvatskoj.

"Analizirali smo i Brazil i Kamerun i Meksiko. Znamo kako igraju i kako žele igrati, mislim da znamo i 90 posto njihovih sastava. Imamo svoja razmišljanja i svoje moguće postave. Prvo gledamo sebe, moramo imati svoj stil i sustav te sada radimo univerzalnu pripremu. Posebna priprema za Brazil na redu će doći tek u Brazilu. Nema smisla sada pričati o pojedinačnim protivnicima", objasnio je Kovač.

Govorio je izbornik i o pojedincima, te najavio potencijalno iznenađenje na lijevoj strani. Mogao bi to biti Igor Bubnjić, mladi lijevi stoper koji je iz Belupa otišao u Udinese.

"Jelavić je dobio na kontinuitetu, sve se bolje snalazi. Došao je zdrav i trudit će se da bude u sastavu u nekoj od utakmica. Rakitić je odigrao mnogo utakmica, osjeća se umor, ali postoje i stanke između vježbi. Olić je također mnogo igrao i treba paziti na njegovo koljeno, da ne bude preopterećenja. U zadnjoj utakmici za Fiorentinu Rebić je pokazao kvalitetu, a mi težimo brzoj transformaciji. Može biti igrač za budućnost. Vidjet ćemo može li Bubnjić biti rješenje za lijevu stranu, a kod Vide srećom ništa nije puknulo i za dva ili tri dana bit će u punom ritmu treninga", rekao je izbornik.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara