Podignuta optužnica protiv Lancea Armstronga zbog "sustavnog dopinga"!

Podignuta optužnica protiv Lancea Armstronga zbog "sustavnog dopinga"!

Foto: AFP

AMERIČKA antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga zbog korištenja zabranjenih sredstava.

USADA je optužila svjetski poznatog biciklista za sustavno dopingiranje tijekom biciklističke karijere i zabranila mu nastupe u triatlonu kojim se bavi u posljednje vrijeme. Šokantna vijest je stigla samo nekoliko mjeseci nakon što su savezni istražitelji obustavili dvogodišnju istragu protiv Armstronga bez podizanja optužnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USADA je poslala Armstrongu pismo na petnaest stranica u kojima je navodno objašnjeno kako njegovi uzorci iz 2009. i 2010. godine dokazuju manipulaciju krvlju i zabranjenu transfuziju krvi. Kao otegotna okolnost u obzir su uzeta i svjedočenja Armstrongovih nekadašnjih momčadskih kolega. Jedan od najvećih biciklista svih vremena, koji nikad nije bio pozitivan na doping-testu, još je jednom opovrgnuo da je ikada koristio nedopuštena sredstva i metode.

"Nikada nisam koristio doping. Ove optužbe su neosnovane i motivirane običnim prkosom", poručio je Armstrong preko svoje web-stranice.

Ukoliko se navodi iz optužnice pokažu točnima, nije isključeno da će Armstrongu retroaktivno biti oduzete pobjede s Tour de Francea, te da će dobiti doživotnu zabranu bavljenja sportom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara