Pokrajac za Index: UFC u Zagrebu? Nadam se što prije

Foto: Index; Hina
Video: Dario Dalmacija/Index

NAKON što su se emocije stišale, i Cro Copov poraz u punoj Areni je preboljen, lakše je ocijeniti spektakl kojem smo svjedočili u Zagrebu prije četiri dana.

Vrh svjetske kickboks scene, uz brojne legende borilačkog sporta iz regije i svijeta, stigao je u Arenu pogledati Gloryjevu priredbu čiji je vrhunac trebala biti oproštajna borba Remyja Bonjaskog i domaće ikone Mirka Filipovića. Umjesto vatrometa, doživjeli smo antiklimaks. Publika je razočarana porazom Cro Copa izviždala velikog sportaša i šampiona u njegovim posljednjim minutama u ringu. "Leteći gospodin" u suzama je napustio dvoranu i imao što poručiti nezahvalnoj zagrebačkoj publici. Mirka nakon borbe nitko nije vidio, oglasio se tek kasnije preko Facebooka.

Drama je utihnula, a ostao je sjajan dojam zagrebačkog Gloryja, kojim su zadovoljni bili gotovo svi akteri, kao i organizatori. Čelnici Gloryja najavili su svoj povratak u Zagreb i nastavak suradnje s Orsatom Zovkom, prvim čovjekom FFC-a, Fight Channela i menadžerom Cro Copa. Nakon Final Fighta, K1 finala i Gloryja, apetiti rastu, a logično je upitati - što je sljedeće? Možda UFC?

Najbolji hrvatski MMA borac Igor Pokrajac uz ring je, kao i protekle dvije godine, pratio nastupe hrvatskih boraca, Gloryjev turnir i nastup svog prijatelja Mirka, kojeg je naslijedio u vrhu UFC-a. Za Index je prokomentirao događaje iz Arene:

"Hvala organizatorima i Orsatu što su imali hrabrosti i odvažili se dovesti Glory u Zagreb".

"Što se tiče posljednje borbe, Mirkovog poraza, na našem papiru je Mirko dobio borbu. Nisam stručan da brojim bodove, ali u mojim očima je Mirko moralni pobjednik", kaže Pokrajac.
 

Pitali smo ga kada ćemo njega vidjeti na djelu na domaćem terenu. Dolazak UFC-a sada se ne čini tako nemoguć.

"Nadam se što prije. I ja bih se volio boriti u Areni pred ovoliko publike, da barem jednom iza mene stoji 10 tisuća ljudi. No, moram i ja opravdati još svoje mjesto u UFC-u da bih došao do Zagreba. Kad to bude, svi će znati", rekao nam je Poki.

Ono što je Hrvatska pokazala u Areni je da ima borce za najveće izazove. Iako tu nije bilo nekih koji su dizali publiku na noge proteklih godina, u punom sjaju pokazao se Mladen Brestovac nokautom koji je već postao pravi hit, a za Igora Jurkovića sada znaju i oni koji ga ranije nisu vidjeli u akciji.

Proživite još jednom dramatične trenutke sa zagrebačkoj Gloryja!

> Gruzijski Rocky Balboa - junak spektakla u Areni

> Sad znate što je "Škorpionov ubod": Pogledajte nokaut zbog kojeg ćete zaboraviti Cro Copa!

> Pogledajte nastavak! Bonjaski poručio publici: Lako vam je zviždati s pivom i jointom u ruci

> Oglasio se Mirko: Žao mi je Bonjaskog, ali i sam priznaje da mu je pobjeda poklonjena!

> Suci razljutili Arenu, borci iznenađeni: "Za nas je Mirko pobjednik"

> Holyfield oduševljen nokautima u Areni: "Ovim sportom se ne bih bavio"

> Ovako se ne oprašta od šampiona: Prvi pogledajte kako je Arena rasplakala Bonjaskog

> Spektakl u Areni završio porazom Cro Copa: Bonjasky izviždan i uplakan otišao u mirovinu!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara