Rakitić: Divim se gospodinu Xaviju

 Foto: Guliver image/ Getty Images

BARCELONA drugu fazu priprema odrađuje u Engleskoj, točnije u okolici Birminghama, na terenima Saint George's Parka, nacionalnog kampa engleske reprezentacije. Naravno da je dolazak jednog takvog kluba poslastica za medije, a jedan od igrača koji je najviše na ''udaru'' sedme sile je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.
 
Raketa svakodnevno izlazi pred novinare, koji su zainteresirani da čuju nešto više o igraču koji bi trebao pomoći da se Barcelona vrati i na tron u Španjolskoj i na krov Europe. Posljednji u nizu Rakitićevih medijskih istupa bio je za katalonski radio RAC 1.
 
Rakitić je pričao kako uživa u radu u novoj momčadi, kako je ugodno iznenađen s intenzitetom treninga u novom klubu, kako se ovdje puno brže igra nego u Sevilli te je usporedio Unaija Emeryja, koji ga je vodio u Sevilli s Luisom Enriqueom. Naglasio je da su njih dvojica gotovo jednako dobri treneri, kako imaju sličnu viziju igre, no osnovna razlika između Barcelone i Seville je što katalonski klub ima dvojicu igrača koji čine razliku:
 
''Divim se Xaviju u svemu, pravi je gospodin. Vrlo je teško igrati protiv njega jer zna diktirati ritam utakmice, igrač je najviše klase i savršeni kapetan. Iniesta daje lopte kakve nitko drugi ne može, uživam igrati uz njega'', rekao je Rakitić.
 
Zatim je novinare zanimalo zbog čega je rođeni Švicarac, koji je nastupao za tamošnje mlađe nacionalne vrste prihvatio poziv HNS-a da nastupa za Hrvatsku. Rakitić je naglasio kako je njegova veza s Švicarskom i dalje vrlo jaka, kako cijeni i uvijek će cijeniti Švicarsku zbog svega što je napravila za njega, ali da je on ipak Hrvat te se prisjetio rata u Hrvatskoj:
 
''Bio sam u Švicarskoj i nisam proživio rat kao neki drugi, ali sjećam se da sam sa kao dijete nosio municiju po kući. Moja ga je obitelj duboko proživljavala'', kazao je Ivan.
 
Na kraju razgovora, novinaru su ga pitali jedno neobično pitanje, da potvrdi je li ikada rekao da nikada ne bi svlačionicu dijelio s homoseksualcem. Ivan je to demantirao:
 
''Nikad to nisam rekao, to je nesporazum. Otvorena sam pogleda prema svakome, kad je netko dobra osoba ili igrač, spolna orijentacija nevažna je.''
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara