Sandra Perković: Sada možemo biti bahati, i u Zurichu mogu do rekorda

Foto: Hina

"DRAGO mi je što smo došli proslaviti mojih 70 metara, brojka koju smo sanjali i pričali, nagovještali već dugi period i sad se napokon ispunila", tim se riječima Sandra Perković obratila okupljenima na press konferenciji nakon oborenog državnog rekorda u bacanju diska.

Sandra Perković u Splitu je bacila disk 70,51 metar, postavila novi hrvatski rekord, zasjela na prvo mjesto ovogodišnjih svjetskih tablica i upisala se u elitno društvo diskašica koje su prebacile 70 metara. Sandra je već u prvoj seriji bacila državni rekord hicem od 69,96 metara, u drugom je prestupila, treći hitac je bio 65,19, a rekordni pobjednički hitac Sandra je bacila u četvrtoj seriji.

"Mojih 70 metara, brojka koju smo sanjali, pričali, nagovještali već duži period, ali evo sad se napokon ispunila. Cilj mi je bio u Splitu zauzeti prvo mjesto, a hitac za prvo mjesto iznosio je više od 64,39. Kad sam vidjela u prvoj seriji da sam bacila 69,96, znala sam da će to biti dobar dan i da će sve krenuti kako treba".

Sandrin dečko i trener Edis Elkasović poručio je kako je ovo tek početak jedne divne sezone i da Sandra ide još naprijed.

"Nakon šest mjeseci sad je bio prvi nastup, ta želja, uvjeti i Split, sve se poklopilo. Zadovoljni smo, ali s moje strane gledajući nju kao trener, koji ju svaki dan gleda na treninzima, bit će to još puno bolje."

"Rezultat i nije neko iznenađenje za Sandru ali je i izuzetno vrijedan i nesvakodnevan" rekao je Marijan Gredelj predsjednik HAAK Mladost.

"On je izrazito vrhunski, ali s obzirom na kontinuitet dobrih rezultata, s obzirom na način rada, mislim da je napredak realan, očekivan, i da naravno možemo očekivati da će, ne baciti puno više od toga, ali da će imati rezultate koji su u zoni tih rezultata."

Sandri i Edisu čestitao je i Zdenko Antunović, glavni tajnik Sportskog saveza Grada Zagreba.

"Sportski savez Grada Zagreba će uz Sandru uvijek biti, to je sigurno. Zbog njezinih vrhunskih rezultata i njezinih ljudskih kvaliteta koje ona iskazuje prema gradu Zagrebu i prema nama svima."

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić čestitao je Sandri, naglasivši da dok se ona tako igra, bit će i vrhunskih rezultata.

"Mogu Sandri zahvaliti što promiče hrvatski i zagrebački sport na najbolji mogući način, ali mene to ne iznenađuje jer dobro poznajem Sandru. Ona se igra, ona se igra s tim vragom što ga vrti oko sebe."

Olimpijsku, svjetsku i europsku prvakinju sada čeka nova sezona. Dijamantna liga, Europsko prvenstvo.

"To je daleko od savršenstva, uvijek može bolje, treba raditi na brzini i tehnici da leti što dalje", dodala je Sandra te zaključila.

"Rekord europskih prvenstava iznosi 71,56 pa recimo mogli bismo mi to napraviti u Zurichu. Sad kad sam već bacila 70,50 možemo malo biti bahati", uz smijeh poručuje Perković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara