Sandra dva puta rušila rekord Hanžeka

Sandra dva puta rušila rekord Hanžeka

Foto: Index, Hina
Video: Dario Dalmacija/Index

Završio je Hanžekovićev memorijal, a hrvatski atletičari ostvarili su odlične rezultate.

Sandra Perković sjajno je odradila natjecanje gdje je dva puta rušila rekord mitinga, a na kraju i uvjerljivo slavila sa 69.88.

Andrea Ivančević popravila je dojam iz Pekinga kada je u finalu SP-a pala preko prepone i izgubila šansu za dobar rezultat. Na Hanžeku je osvojia treće mjesto u utrci na 100 metara s preponama. 

"Ostavila sam iza sebe brojne cure iz Pekinga, malo sam se iskupila za pad. Ovaj plasman mi potvrduje da je svasta moglo biti u Pekingu", rekla je Ivančević.

Ana Šimić je u visu osvojila drugo mjesto iza svjetske prvakinje iz Pekinga Kuchine koja je preskočila dva metra za pobjedu. Pokušala je i ostvariti svoj novi najbolji osobni rezultat od 2.04, ali je rušila letvicu sva tri puta.

U tradicionalno najiščekivanoj utrci mitinga, 100 metara muškaraca, uvjerljivo je pobijedio Asafa Powell, ali nije uspio oboriti rekord mitinga kao što je najavljivao prije Hanžeka:

"Jako sam sretan što sam trčao ispod 10 sekundi, vidim da su i svi ostali jako sretni zbog mene, mislim da ću se vratiti sljedeće godine", rekao je Powell.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara