Šimunić: Mene dom asocira na ljubav i toplinu, a ne na zločin!

Šimunić: Mene dom asocira na ljubav i toplinu, a ne na zločin!

Foto: Hina

"STRAŠNA  mi je pomisao da bi me netko mogao stavljati u kontekst poticanja bilo kakvog oblika mržnje ili nasilja. Ne želim ispasti patetičan, ali kao Hrvata koji je rođen i odrastao van svoje domovine meni je dom asocijacija na ljubav, toplinu i pozitivnu borbu; sve ono što smo pokazali na terenu i plasirali se na Svjetsko prvenstvo. I to su bili jedini razlozi koji su me u trenutku emocija ponijeli i zbog kojih sam započeo skandiranje s navijačima", objasnio je Joe Šimunić glupost koju je napravio nakon plasmana na SP.

 U naletu emocija zgrabio je mikrofon, stao pred tribine i započeo navijanje zloglasnim pokličem Za dom spremi. Zanimljivo je da Šimunić svoj stav šalje putem stranice Dinama, a ne preko HNS -a koji je Index jutros odgovorio:

"Josip Šimunić kao i svaki pojedinac odgovara za svoje postupke, a u slučaju prijava i disciplinskih postupaka HNS-a i/ili Fife, tijekom tih postupaka utvrdit će se njegova eventualna odgovornost. Ako do toga dođe, javnost će biti pravodobno obaviještena"

HNS  još ne zna što će učiniti po ovom pitanju, dok se Joe opravdava:  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Maksimir, Zagreb, Hrvatska - to je moj dom za koji sam se u nogometnom kontekstu, na terenu uvijek "bacao na glavu" i davao svoj maksimum. Ostvarili smo veliki uspjeh do kojeg smo teško došli te smo svi bili oduševljeni. Za mene nema polovičnih emocija ni polovične borbe, a posebno kad nosiš nacionalni dres. Jučer sam se na svoj način, kao nogometaš, borio za ime i ugled svoje domovine, za svoj dom. I to je jedina slika doma koju imam u svojoj glavi. Ako je bilo tko shvatio moje uzvike drukčije, negativno, ovim putem negiram bilo kakav politički kontekst svoje izjave koja je bila vođena isključivo mojom ljubavlju prema mom narodu i domovini, a ne mržnjom i destrukcijom"

Šimuniću je ministar obrazovanja Željko Jovanović poručio da će mu platiti sate povijesti, kako bi shvatio što je sinoć zapravo izrekao.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara