Sjećate li se Ovreboa? Na današnji dan dogodila se najveća krađa u povijesti Lige prvaka

Sjećate li se Ovreboa? Na današnji dan dogodila se najveća krađa u povijesti Lige prvaka

Screenshot (Youtube)

6. SVIBNJA 2009. godine Chelsea je u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka dočekao Barcelonu i u finalu je bio od 9. minute, kada je poveo volejem Essiena za pamćenje, pa sve do 93. kada je Iniesta izjednačio iz prvog udarca Barcelone u okvir gola na Stamford Bridgeu.
 
Ipak, nije Iniesta eliminirao Chelsea, već je to napravio norveški sudac Tom Henning Ovrebo, koji je propustio dosuditi čak šest penala za londonsku momčad! Četiri penala vidio bi i slijepac - prekršaje Alvesa na Maloudi, Abidala i Tourea na Drogbi, te ruku Piquea.
 

 
Drogba i Ballack jurili Ovreboa kojem navijači Chelseaja prijete i danas
 
"Ovo je jebena sramota", urlao je Drogba nakon što je po terenu zajedno sa suigračima jurio norveškog suca, koji je nekoliko godina kasnije priznao svoje pogreške. A jedna od pogrešaka išla je i na štetu Barcelone, kojoj je u 65. minuti isključio Abidala iako francuski branič kao posljednji igrač nije prekršajem zaustavio Anelku
 
"Svatko tko poznaje pravila nogometa zna da sam trebao donositi drugačije odluke. Ali, to je život nas sudaca. Na čudan način sam zadovoljan kako smo pomoćnici i ja ostali hladnokrvni u toj večeri", rekao je Ovrebo, koji i danas prima prijetnje navijača Chelseaja.
 
"I dalje mi prijete smrću, ali ih više ne uzimam ozbiljno. Najvažnije mi je da takve stvari ne utječu na moju obitelj. Kako to postići? Pa vjerujte da nitko od njih nikada nije vidio nijedan mail ili pismo koje sam dobio. Bacam ih u smeće. Skrivam to od njih, ne želim da se brinu i to je jedini način."
 
Engleski navijači napravili su i web igricu za iskaljivanje bijesa na norveškom sucu u kojoj u ulozi Drogbe možete šamarati Ovreba, koji je četiri godine kasnije završio sudačku karijeru, koju je obilježila sramotna noć u Londonu.
 

 
Chelsea je tako ostao bez prilike za osvetu Manchester Unitedu za poraz u finalu sezonu ranije, a Barcelona, koja je zbog sudačke pomoći te večeri zaradila nadimak Uefalona, u finalu je slavila s 2:0 i postala europski prvak.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara