Slovaci u panici: Bosanci su huligani i izazivači nereda!

Foto: Getty Images / Guliver image

ŽILINA je na straži zbog najezde navijača. Šest glavnih ulica je zatvoreno za navijače, piše slovački list "Aktuelne Šport".

Uoči večerašnje utakmice nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u Žilini protiv domaćina Slovačke, tamošnji mediji pišu „da su navijači BiH poznati po huliganizmu i izazivanju incidenata”, javlja Agencija Anadolija.

Slovački list “Aktuelne Šport” piše da će se večeras “Žilina pokušati oduprijeti prodoru Bosanaca”.

Žilina je na straži zbog najezde navijača. Šest glavnih ulica je zatvoreno za navijače. Navijači Bosne i Hercegovine su poznati po izazivanju incidenata. Utakmica je okvalificirana kao opasna i sa mogućim ispadima navijača”, piše ovaj list.

Mediji navode da policija savjetuje građane da ne putuju privatnim vozilima u blizini stadionu prije i nakon utakmice sa BiH jer bi, upozoravaju svoju javnost: “Navijači BiH mogli oštetiti vaše automobile”.

Ugledni slovački portal “24hod”, takođe, piše da je zatvoreno šest ulica prije utakmice sa reprezentacijom BiH.

“Posebne mjere opreza primjenjuju se od ponedjeljka, a policija još uvijek nije imala značajnijih intervencija. Bosanski navijači su poznati po huliganstvu i izazivanju nereda na sportskim terenima i tribinama. Policija upozorava na velike prometne gužve u gradu”, navodi ovaj portal.

Dnevnik “Čas” donosi tekst pod naslovom “Invazija navijača BiH počinje!”.

“Žilina je već puna fanova obiju reprezentacija, ali Bosanci od ove utakmice očekuju mnogo jer bi u slučaju poraza mogli izgubiti mnogo. Bosna i Hercegovina nogomet doživljava kao delirij, a posebno jer je na povijesnom pragu odlaska na Svjetsko prvenstvo. Utakmica je službeno označena kao susret visokog rizika”, piše ovaj list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinar „Časa“ u tekstu dodaje i „da građani koji žive u blizini stadiona preparkiraju svoja vozila zbog rulje navijača“.

“Mole se svi Žilinčani i ljudi koji su u neposrednoj blizini stadiona da preparkiraju svoja vozila zbog rulje navijača koja bi mogla oštetiti vozila”, navodi se u tekstu.

List “Pravda” piše da je zbog večerašnje utakmice sa BiH zatvoreno šest ulica u Žilini.

“Prijevoz je ograničen na nekoliko ulica. Policija savjetuje građane da ne putuju privatnim vozilima u centar grada. Navijači Bosne i Hercegovine su poznati po ispadima i incidentima, a utakmica je okarakterizirana kao događaj visokog rizika”, piše “Pravda”.


 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara