Slučaj Hajduk: Pojavila se nova dokumentacija za spas Vedrana Rožića, nitko ne zna gdje je bila dosad?!

Slučaj Hajduk: Pojavila se nova dokumentacija za spas Vedrana Rožića, nitko ne zna gdje je bila dosad?!

Foto: Hajduk.hr

PRAVO iznenađenje priredila je u sudnici suca Vladimira Živaljića obrana Vedrana Rožića, optuženog da je kao Hajdukov direktor u razdoblju 1993. - 1997. godina napravio višemilijunsku štetu u Hajdukovoj blagajni i državnom proračunu. Branitelj Predrag Jelavić predao je, naime, sudu novu dokumentaciju koja bi u većem dijelu, ako ne i potpuno, trebala skinuti odgovornost s njegovog klijenta, odnosno, objasniti manjak za koji se Rožić tereti.

Gdje su papiri bili dosad?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje je dokumentacija bila dosad, nije poznato, no to bi trebalo biti među prvim pitanjima koje će postaviti optužba. Slučaj Hajduk vodi se, naime, od 2000. godine i posve je nevjerojatno da su istražitelji nakon dugogodišnje istrage ispustili kakav dokument važan za slučaj, tim više, što se dosta oklijevalo s ponovnim dizanjem optužnice jer su se čekali materijali iz inozemstva, a šteta precizno definirala do zadnje decimale. Račun se toliko izbristrio da se nakon 11 godina istrage zaključilo da u optužnici više nema mjesta za Nadana Vidoševića, bivšeg predsjednika Hajduka, kojem inače ništa nije bilo poznato o tome gdje je završilo 55 milijuna kuna iz klupske blagajne.

Nova dokumentacija objašnjava gdje su nestale pare?

Financijski vještak Cvitan Grubišić ostao je prilikom nedavno održane rasprave na splitskom Županijskom sudu pri svom nalazu i mišljenju iz istrage, koji je bio ujedno i temelj za dizanje optužnice. Obrana je sada predložila dopunu istrage s obzirom na novu dokumentaciju koja se odnosi na isplate klubovima i fizičkim osobama, što bi trebalo dokazati da optuženici nisu zadržali novac, kako ih se tereti, već su plaćali obaveze. Tu su i ugovori s igračima iz kojih bi proizlazilo da su oni bili dužni plaćati poreze i doprinose, a ne klub. Usto, obrana ističe da su igrači, kada su odlazili iz Hajduka, plaćali klubu više od obaveze iz transfera kako bi vratili pozajmice koje su dobivali od Rožića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara