Splitski sportaši podržali Jovanovića: "Sportska televizija je pred klubove stavila nemoguće zahtjeve"

Splitski sportaši podržali Jovanovića: "Sportska televizija je pred klubove stavila nemoguće zahtjeve"

Foto: Hina

RASPRAVA o stanju u Hrvatskom olimpijskom odboru konačno se probila na naslovnice medija, a u prepucavanja između MZOS i ministra Jovanovića s jedne te Zlatka Mateše i HOO-a s druge strane uključuju se i sportski savezi.

Zajednica ekipnih športova grada Splita izdala je priopćenje u kojem podržavaju inicijativu ministra Željka Jovanovića za promjenama u HOO-u. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Zajednica ekipnih športova grada Splita zalaže se za sustavne promjene u hrvatskom sportu. U tom smislu ZEŠ podržava inicijativu ministra Željka Jovanovića za promjenama u Hrvatskom olimpijskom odboru, te koristimo ovu priliku da naglasimo da cijeli sustav financiranja hrvatskog sporta treba mijenjati jer je usmjeren ka ostvarivanju partikularnih, klijentelističkih interesa, a ne sporta u cjelini. Već smo ranije isticali ovaj problem. Apeliramo da na kraju ipak sportaši dobiju što zaslužuju, da vratimo hrvatski sport na respektabilnu razinu, a ne da rezultat svega bude samo promjena ljudi, a ne lošeg sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovit ćemo još jedanput: sport je jedina društvena grana u RH čije financiranje nije osigurano zakonom. Financiranje kulture, znanosti, prosvjete... riješeno je sustavno kroz proračun, a definirano zakonima. HOO, kao vrhovno tijelo hrvatskog sporta, niti kune u svojim programima ne predviđa klubovima!

Jedna od stavki spora između Ministarstva i HOO-a je i Sportska televizija. Po našem mišljenju, hrvatskim klubovima nužan je medijski prostor, pa smatramo da načelna ideja pokretanja Sportske televizije nije loša zamisao, ali u praksi se, nažalost, to nije pokazalo dobrim rješenjem. Naime, Sportska televizija je pred klubove postavila zahtjeve (komercijalne cijene prijenosa) koje oni, u pravilu, nisu bili u mogućnosti ispuniti, pa nije ostvaren željen efekt.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara