Sports Illustrated tvrdi: SP u Kataru 2022. igrat će se zimi

Sports Illustrated tvrdi: SP u Kataru 2022. igrat će se zimi

Foto: Guliver Image/Getty Images

RENOMIRANI američki sportski magazin Sports Illustrated objavio je da mu je iz više izvora potvrđeno kako će se Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine u Kataru održati tijekom studenoga i prosinca.
 
"Odbor za hitnost će se sljedećeg tjedna sastati u Dohi i predložit će da se SP održi tijekom studenoga i prosinca, a konačnu odluku donijet će Izvršni odbor FIFA-e sljedećeg mjeseca u Zurichu", objavio je Sports Illustrated.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Termin održavanja SP-a 2022. tema je brojnih rasprava otkako je domaćinstvo dodijeljeno Kataru, jer je njegovo održavanje tijekom lipnja i srpnja, u vremenu kada su se održavala sva dosadašnja SP, nemoguće zbog previsokih ljetnih temperatura u tom dijelu svijeta.
 
Međunarodni olimpijski odbor (MOO) usprotivio se prijedlogu da se SP igra tijekom siječnja i veljače, jer bi se time vremenski preklapao sa Zimskim olimpijskim igrama, dok su vodeći europski klubovi bili protiv toga da se na duže razdoblje prekidaju nacionalna prvenstva i natjecanja u Ligi prvaka i Europskoj ligi, pa su tražili da SP počne krajem travnja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara