Stipe Žunić u finalu Europskog prvenstva

Stipe Žunić u finalu Europskog prvenstva

Foto: Hina

HRVATSKI atletičar Stipe Žunić plasirao se u finale Europskog prvenstva u Amsterdamu osvojivši u kvalifikacijama bacanja kugle šesto mjesto.

Nažalost, Nedžad Mulabegović i Filip Mihaljević nisu se uspjeli probiti među 12 najboljih koji će u nedjelju u 17.30 krenuti u borbu za medalje.

Norma za finale bila je 20,30 metara ali je taj rezultat dohvatilo samo petero natjecatelja, pa su ostali ušli u finale po rezultatu. Žunić (25) je kuglu bacio 20,24 osvojivši šesto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zadranin, Žunić je prije dvije godine na istom natjecanju u Zurichu bio apsolutna senzacija osvojivši četvrto mjesto s osobnim rekordom 20,68. Nedavno je svoj rekord malo 'podebljao', a sada iznosi 20,70.

Mihaljević (21) je došao u Amsterdam sa svjetskom dvoranskom broncom i osobnim rekordom od 20,71, ali je u kvalifikacijama bacao slabo osvojivši tek 22. mjesto s rezultatom 18,72.

Najiskusniji Mulabegović (35) u Amsterdamu se vratio na veliku scenu nakon što se posljednjih godina borio s ozljedama, a njegov plan je bilo prebaciti 20,50 koliko iznosi norma za Olimpijske igre u Rio de Janeiru koje bi mu bile četvrte u karijeri. No, nije uspio. Zauzeo je 15. mjesto bacivši kuglu 19,55 metara.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama imao je Nijemac David Strol koji je bacio kuglu 20,84 metara

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara