Sušić u Brazil vodi samo dva napadača i amidžića Svena. Indexovom novinaru rekao: Pozvao sam ga "zbog prezimena"!

Foto: Hina

SAFET SUŠIĆ, izbornik reprezentacije BiH, objavio je popis 24 igrača koje vodi na SP u Brazil. Neposredno prije prvenstva otpisat će jednog igrača.
 
 
"To su oni igrači za koje ja smataram da su najbolji: Begović, Fejzić, Avdukić, Spahić, Šunjić, Kolašinac, Vranješ, Zukanović, Bičakčić, Bešić, Pjanić, Hajrović, Mujdža, Medunjanin, Lulić, Hadžić, Sušić, Salihović, Misimović, Ibričić, Vršajević, Ibišević, Džeko i Višća."
 
Na pitanje Indexovog sarajevskog dopisnika Armina Hasanbegovića, čime je njegov nećak Tino Sušić zaslužio poziv, izbornik je ironično odgovorio da je očito poziv dobio samo zbog prezimena.
 
Na iduće pitanje, tvrdi li još uvijek da je Sušić zadnji vezni, Sušić stariji smješkao se pola minute i odgovorio: "A šta da ti kažem?"
 
"Ovo su naši najbolji igrači po mom mišljenju. Tino igra sve utakmice i među 24 je najbolja", ozbiljno je dodao Sušić.
 
Izbornik je rekao kako je na jučerašnjem sarajevskom derbiju vidio puno zanimljivih igrača, ali da nije mogao nikoga od njih uvrstiti na popis jer bi tako morao prekrižiti neke od igrača sa spiska.
 
Upadljivo je kako Sušić na SP vodi samo dva napadača, Ibiševića i Džeku.
 
"I nisam imao nekog izbora, iako Ermin Zec dobro igra, ali eto, nisam ga pozvao, jer ćemo mi morati igrati s jednom špicom, ali tu je i Ibričić koji je napadač."
 
Sušić je poručio kako Iran i Nigerija nemaju bolje igrače od njegovih (u skupini je još i Argentina) i kako se nada da BiH može proći grupu. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara