Tudor iskren: Nažalost i ovo protiv Dragovoljca realnost je Hajduka

Foto: Hajduk.hr

DVA dana nakon teškog poraza u Sigetu, jednog od najtežih prvoligaških u posljednjih deset godina Hajduka, Igor Tudor napokon je izašao pred novinare.

"Što se tiče rezultata, on je sasvim nerealan i grubo zvuči, ali to je splet nesretnih okolnosti. Prvi gol iz kornera, drugi iz auta, treći nakon prekršaja koji nije sviran i četvrti kada je već sve bilo gotovo. Tako je to. Može se i dvojcu Maloča - Milović, koji cijelu godinu igraju na visokoj razini, dogodit jedna loša utakmica. No činjenica je da nismo bili dobri i da nismo zaslužili više od poraza", rekao je Tudor.

"Ali želim nešto objasniti. Uvijek kada govorimo o Hajduku onda konstatiramo kako je Hajduk dobar, ali kako nema kadar za borbu za naslov prvaka. Onda, kada dođe do poraza svi se pitamo kako i zbog čega. Zatim kažemo Hajduk nema golgetera poput Rijeke i Dinama, a kada se dogodi da ne zabijemo iz deset prilika, onda se pitamo kako i zašto. Treba sagledati cijelu sliku. Imamo sjajnih 58 bodova i većinu smo sezone odigrali odlično."

"Nažalost, ovaj Hajduk je i onaj protiv Dragovoljca, ali i onaj kao protiv Splita, kada je mogao dati pet golova u 90 minuta. Jednostavno, prije ili kasnije neke stvari moraju doći na naplatu. Evo pogledajte Istru. Igrali su sjajno, bili nadomak plasmana u Kup Uefa, a sad nisu sedam kola pobijedili nikog. Nije to slučajno."

Što možemo očekivati protiv Lokomotive? Jednog pravog Hajduka. Ima još malo do kraja, kod kuće rijetko kiksamo i vjerujem u uspjeh. Ima još jedna važna stvar što se tiče naših utakmica. Hajduk igra jedan specifičan nogomet po pitanju utroška energije. Igramo presing po cijelom terenu tako da u ritmu nedjelja - srijeda nije isto igračima Hajduka i Dragovoljca", za kraj će.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara