UEFA kaznila i Rijeku: 40 tisuća eura zbog bakljade protiv Žiline i Velšana

Foto: Tea Cimaš / Cropix

OVE sezone, osim reprezentacije, čak tri hrvatska kluba pune blagajnu UEFA-e plaćanjem kazni zbog navijača.

Na Kantridu je stigla šokantna vijest - klub mora platiti kaznu od 40 tisuća eura zbog bakljade navijača na utakmici sa slovačkom Žilinom i velškim Prestatyn Townom.

Priopćenje NK Rijeka prenosimo u cjelosti:

"U očekivanju dobrih vijesti i konačnog odobrenja UEFA-e za igranjem utakmica Europske lige na Kantridi, na klupsku adresu stigao je i očekivan dopis s određenom disciplinskom kaznom zbog neprimjerenog ponašanja nekolicine navijača na kvalifikacijskim utakmicama Europa lige protiv Prestatyn Towna i Žiline.

Disciplinsko tijelo UEFA-e Rijeku je novčano kaznilo u iznosu od 40.000 eura zbog aktiviranja dimnih bombi i bengalki, vrijeđanja UEFA-e i HNS-a te utrčavanja u teren grupe navijača i fotoreportera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imajući na umu da nas nemala kazna očekuje i za aktiviranje bengalki na utakmicama sa Stuttgartom, apeliramo na sve naše navijače da nas nastave podržavati u skladu s jasnim pravilima sportskog ponašanja na europskim nogometnim travnjacima. Valja napomenuti da je iznos koji zbog navedenih izgreda moramo uplatiti u UEFA-inu blagajnu mogao biti puno produktivnije utrošen u rad škole nogometa ili smo za taj iznos mogli značajno unaprijediti program ili komfor gledatelja na stadionu

Također, obzirom da silnim naporima u pripremi stadiona Kantrida nastojimo osigurati odobrenje UEFA-inih tijela za igranjem domaćih utakmica Europa lige kod kuće u Rijeci, ovakvi nam izgredi mogu samo umanjiti šanse i udaljiti nas od zajedničkog projekta stvaranja respektabilnog kluba, ne samo u hrvatskim, već i u europskim okvirima. Vjerujemo u svesrdnu podršku svih naših navijača u nadmašivanju visokih standarda u promicanju nenasilja i sportskog navijanja koje smo postavili prošle sezone, između ostalog i uspješnom i prepoznatom kampanjom „Zajedno smo Rijeka“.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara