UEFA odbila oštrije kazniti Srbiju za nerede u Kruševcu

UEFA odbila oštrije kazniti Srbiju za nerede u Kruševcu

Foto: Screenshot

UEFA je odlučila kazniti Srbiju s već dosuđenih 80 tisuća eura kazne, kao i utakmicom pred praznim tribinama za U-21 reprezentaciju, zbog nereda na utakmici s mladom engleskom reprezentacijom u Kruševcu prošle jeseni.

Podsjetimo, na spornoj utakmici navijači su s tribina rasistički vrijeđali gostujuće igrače, a srpski i engleski igrači fizički su se sukobili nakon susreta na terenu i na putu u svlačionicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA je već dosudila istu kaznu krajem 2012. godine, ali uslijedila je žestoka reakcija engleskog saveza, medija, tamnoputih igrača širom svijeta, kao i predsjednika FIFA-e Seppa Blattera. Predsjednik UEFA-e rekao je da ne misli utjecati na disciplinsko tijelo, no onda je UEFA-in inspektor otvorio istragu i zatražio strožu kaznu.

UEFA je nakon novog saslušanja srpske strane ipak odlučila ostati kod već izrečene kazne, ali je dodala još jednu utakmicu pred praznim tribinama. Disciplinski sudac Samuel Leube tražio je da se U-21 reprezentaciju Srbije isključi sa sljedećeg velikog natjecanja te kazni s 200 tisuća eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara