"Uz nas je Božja sila, ide Bosna do Brazila" DJ Krmak na melodiju Čavoglava pjeva odu reprezentaciji BiH!

Screenshot: Youtube

"ZA GOLMANE ovog svijeta biću košmar ja, zavoljeće me u selu omladina sva. Moj će babo u birtiji biti hadžija, kupiću mu tri sokaka i ferarija..." pjeva DJ Krmak, kultna figura balkanskog dance-folk trasha u "Bekam, Zidan i ostali", njegovoj fantaziji da je jedan od najboljih golgetera svijeta, koji svako malo "piće popije s Ronaldom i Frančeskom Totijem".

Ovaj pjevač-zajebant veliki je ljubitelj sporta, uostalom opjevao je još jednog svog heroja, Michaela Schumahera, ali njegova najnovija pjesma svakako predstavlja vrhunac sportskog dijela Krmkove pjesmarice. I njemu je najdraža iz domoljubnih razloga jer je, kako sam sebe u pjesmi ponosno naziva, "Eros Bosančeros".

"Šta to grmi, gdje to sjeva, tko to pjesmu pjevaa...To je Pape i Zmajevi, kreću iz Sarajeva...Ide BeHa do Brazila nema govora...Pjeva cijela Baščaršija i cijela dijaspora..." pjeva Krmak na početku pjesme praćen udaranjem u "tepsiju", na melodiju koja vam ne samo po pozadini, nego i po rasporedu stihova, u sjećanje priziva:

"U Zagori na izvoru rijeke Čikole...stala braća da obrane naše domove...Stoji Hrvat do Hrvata, mi smo braća svi, nećete u Čavoglave dok smo živi mi..."


Međutim, to nije prvi put da Bosanci u svoje domoljubne svrhe ukazuju čast Thompsonovoj ratnoj budnici, jer početkom opsade Sarajeva, u gradu je spjevana pjesma "Hej junaci branitelji", popularno nazvana "Sarajevske Čavoglave", po pjesmi koja je nastala pola godine ranije. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara