Vijest koja vas neće iznenaditi: Dopingiran Brock Lesnar

Vijest koja vas neće iznenaditi: Dopingiran Brock Lesnar

Foto: Guliver Image/Getty Images

IZ USADA laboratorija dolazi vijest koja većinu fanova neće iznenaditi, a to je ta da je Brock Lesnar pozitivan na doping testu odrađenom 11 dana prije UFC 200 eventa.

Lesnar je obaviješten o rezultatima testa obavljenog 28. lipnja, a to je bio jedan od pet testova koji su na Lesnaru odrađeni povodom nastupa na UFC 200 eventu, koji je održan prije točno tjedan dana.

Ovako su se obistinile prognoze velikog dijela fanova, drugih boraca, a i novinara koji su bili sigurni u svoje tvrdnje da Lesnar ne može zadržavati svoj fizički izgled uz korištenje samo legalnih preparata i suplemenata. Borba protiv Hunta bit će poništena, a realno se čini situacija kako se Lesnar više neće vraćati MMA borbama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjetimo se kako je Lesnar bio testiran po kratkom postupku, odnosno USADA mu je u dogovoru s UFC-om odradila iznimku. Naime, svi borci koji se vraćaju iz mirovine dužni su to najaviti četiri mjeseca prije borbe te u tom periodu moraju biti testirani. Lesnaru je dozvoljeno da bude testiran samo mjesec dana prije eventa, iako se znalo da to nije dovoljno vremena da prije nastupa pristignu rezultati. Mark Hunt je odmah bio iznimno ljut zbog toga izjavivši na da je Lesnar “maksimalno napucan”.

Sad je sve jasnije zašto je njegov povratak obznanjen samo mjesec dana prije UFC 200 eventa. Uostalom, on je na kraju pokupio svoja dva i pol milijuna dolara, a UFC je ponovno zaludio američke fanove te se o Brocku Lesnaru masovno pisali prošli mjesec dana. Sve ostalo je zapravo nebitno.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara