Vlašić: Već sam započela pripreme za nastup na SP

Vlašić: Već sam započela pripreme za nastup na SP

Foto: Hina

DAN nakon što je otkazala nastupe na mitinzima Dijamantne lige u Lausannei (9. srpnja) i Monte Carlu (17. srpnja), hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić pojasnila je zašto je odustala od svih natjecanja sve do Svjetskog prvenstva u Pekingu krajem kolovoza, kakvo je stanje njezine desne ahilove tetive te kakvi su joj planovi do kraja sezone.

"Već neko vrijeme osjećam tegobe u toj desnoj ahilovoj tetivi. No, posljednjih dana se situacija malo pogoršala, pa smo nakon dijagnostičkog pregleda i savjetovanja sa stručnjacima odlučili preskočiti Lausanneu i Monte Carlo te odmah pristupiti rehabilitaciji kako bih si dala dovoljno vremena za pripreme za Svjetsko prvenstvo u Pekingu. Dosta toga mogu odrađivati na treningu tako da smo, na neki način, već započeli pripreme za to veliko natjecanje. Nadam se i vjerujem da ću sezonu završiti u lijepom natjecateljskom ritmu", rekla je Vlašić.

Ove sezone Vlašić je nastupila na dva mitinga Dijamantne lige, u Rimu 4. lipnja i New Yorku 13. lipnja, te je na oba ta natjecanja zauzela drugo mjesto s preskočenih 1.97 metara.

Vlašić je tijekom dosadašnje karijere osvojila dva naslova svjetske prvakinje, u Osaki 2007., te Berlinu 2009. godine, dok je u Daeguu 2011. bila srebrna. Na posljednjem SP u Moskvi prije dvije godine nije nastupila zbog problema s ozljedom. Usto, Vlašić ima i olimpijsko srebro koje je osvojila u Pekingu 2008. na stadionu "Ptičje gnijezdo" gdje će se održati i ovogodišnje SP.

Kvalifikacije ženskog visa u Pekingu na programu su 27. kolovoza, dok će se finale održati dva dana kasnije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara