Zdravko Mamić opet odlazi iz Dinama

Foto: Hina

"ODLAZIM na ljeto!", ovim je riječima Zdravko Mamić šokirao 70 skupštinara koji su došli na redovnu sjednicu Skupštine Dinama. Tata, kako mu tepaju vjerni navijači i štovatelji, održao je polusatni monolog u kojem je objasnio zašto po tko zna koji put odlazi iz Dinama. Ukratko, krivi su mediji, država, neposlušni navijači i svi oni koji Mamića ne doživljavaju i ne promoviraju kao velikog i uspješnog menadžera.

"Skandirat će "Mamiću, cigane", a Dinamo će izbaciti iz Europe zbog toga, a to sigurno neću dozvoliti. Odlazim jer neću dozvoliti da Dinamo bude talac navijača. Rekao sam da neću otići ranije zbog Dinama, a kada odem da će Dinamo biti u teškom padu", rekao je Mamić, koji je odmah povukao kočnicu.

Mamić je nervozan pa radi nove "predstave"?

"Na ljeto ćemo raspravljati o mom odlasku!", rekao je Mamić, a odmah zatim nastavio: "Suvereno marširamo ligom, deveti put zaredom bit ćemo prvaci i ovim putem čestitam stručnom stožeru i igračima na novom naslovu prvaka. Trenutno smo prvi na ljestvici prvenstva, imamo 10 bodova prednosti ispred Hajduka, a u polufinalu Kupa imamo prednost 2:0 i čeka nas uzvrat u Zagrebu. Naši ciljevi su blizu ostvarenja: osvajanje trofeja prvenstva i Kupa. Napravit ćemo sve da se još pojačamo i budemo jači jer želimo konkurentniji Dinamo u Europi te želimo stalno biti sve jači. Znamo da smo u vrijeme velike krize postavili visoke ciljeve, ali pokazali smo da unatoč tome možemo ići naprijed. Nakon što smo desetljećima rano ispadali u Europi danas je Dinamo klub s najviše europskih nastupa u posljednjim godinama. Neću dopustiti da klub bude moj talac niti da ja budem grobar hrvatskog nogometa. Sa svih strana imamo neprijatelje. Borimo se protiv nedostatka komfora na stadionu, navijača koji nam okreću leđa kad vodimo 5:0, države koja će donijeti zakon za jedan klub i jednog čovjeka", jadao se Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nas nitko ne želi ugostiti u Europi zbog navijača, a cijela javnost se fokusirana na samo jednog čovjeka, na Zdravka Mamića. Želite me likvidirati, umjesto da me pohvalite zbog svega što sam napravio s Dinamom".

"Svi su protiv nas"

Mamić je otkrio kako je Dinamo godinu završio u minusu od 8 milijuna kuna.

"Ali ne brinite, jer je u amortizaciji 53 milijuna kuna", objasnio je gazda Dinama, koji se ponovno vratio na svoj odlazak.

"Svi su protiv nas. Od medija do vlasti. Pa ja nemam drugi izbor nego da odem. To nisam ranije napravio jer bi ovaj klub propao, pa tko bi nabavljao novac za rad kluba?", rekao je Mamić. Međutim, pitajmo se ima li njegova najnovija predstava veze sa slučajem oko Sportske inspekcije, koja je naložila predsjedniku Dinama Mirku Barišiću da raspusti skupštinu i raspiše izbore za novo vodstvo Dinama, odnosno, pitajmo se, je li velika pobjeda inicijative Zajedno za Dinamo u stvari razlog zbog kojeg Mamić izvodi nove manevre.

"Robert ima velike psihičke smetnje jer sam kao prijetio smrću njegovom ocu"

Mamić se osvrnuo i na slučaj oko Roberta Murića. Mladog napadača Modrih koji ne želi ostati u Dinamu, a Mamiću to itekako smeta jer želi dobro unovčiti mladog igrača. Sjetite se samo primjera Tina Jedvaja i Alena Halilovića.

"Mladog igrača ne možete vezati na više od tri i pol godine i zato ta djeca postaju taoci pohlepnih menadžera. Došao mi je dopis od Murićeva odvjetnika u kojem stoji da Robert ima velike psihičke smetnje jer sam kao prijetio smrću njegovom ocu i da se on zbog toga liječi kod psihijatra te da zbog toga ne može dolaziti na treninge", rekao je Mamić.

I za kraj, usvojeno je izvješće Nadzornog odbora, Marijan Vlak, Igor Cvitanović i Damir Krznar postali su novi skupštinari, kao što je to davno postao i Kruno Jurčić, a zanimljivo, usvojen je i novi službeni slogan kluba koji znakovito glasi: "nema predaje".

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara