Zlatko Dalić povukao potez koji će puno reći o HNS-u

Zlatko Dalić povukao potez koji će puno reći o HNS-u

Foto: Hina

ZLATKO DALIĆ posljednjih mjeseci drži se podalje od burnih događanja u Hrvatskom nogometnom savezu. Izbornik putuje po Europi, obilazi reprezentativce u njihovim klubovima i skicira momčad za SP u Rusiji. Nešto više od sto dana dijeli ga od najvažnijeg trenutka u karijeri, nastupa na Svjetskom prvenstvu. 

Zbog načina na koji je tamo došao i pozitivne atmosfere koju je proizveo, Dalić je u odličnoj poziciji u odnosu na svoje šefove. Zaposlio ga je Davor Šuker koji ne bi trebao još dugo biti predsjednik HNS-a. Izbornika to ne treba brinuti, njemu svi trenutno žele biti prijatelji. 

"Otići ću kada ja budem htio, to će biti moja odluka", više puta je naglasio. 

Dalić na sva pitanja o problemima u HNS-u ne odgovara jer on problema i nema. Osim jednog, Dražena Ladića.

Dalić želi dugogodišnjeg prijatelja i nekadašnjeg suradnika iz mlade reprezentacije u stožeru za Rusiju. O toj temi Izvršni odbor HNS-a trebao se očitovati još davno, no s obzirom na izbore i pozadinsku smjenu vlasti, Ladić je postao sporedna tema za čelnike HNS-a. Ne i za Dalića koji nam je proteklih mjeseci mudro govorio da se još malo strpimo za njegov konačni odgovor. 

Dalić poslao popis, na potezu je novo vodstvo HNS-a

Jučer je, doznali smo od izvora u HNS-u, Zlatko Dalić u preliminarnom popisu putnika za SP kao dio stožera uvrstio i Ladića. Popis je, naravno, uručen odgovornima u Savezu, a ističemo da Šuker više nije jedini odgovorni. Pet njegovih dopredsjednika preko noći su napravili preustroj Saveza i započeli promjene koje bi u narednih godinu dana prema najavi trebale rezultirati "provjetravanjem" HNS-a.

>>> Mišković preuzeima vlast u HNS-u 

Dalić je govorio da zahtijeva pozitivnu atmosferu oko reprezentacije i nije inzistirao na Ladiću koji je pojedincima u HNS-u neprihvatljiv zbog kritika njihova rada. No snaga tih pojedinaca trenutno se temelji na tri do četiri glasa, od kojih je jedan Šukerov, a ostali su ljudi koji su odlučili "poginuti" s njim.

Ladić koji je nedavno blokirao Dinamo zbog duga proizašlog iz bivše Croatije, također je mirno čekao prekrajanja u HNS-u. "Odluka je na Izvršnom odboru, ja čekam", kazao nam je Ladić.

Kada su se prekrajanja dogodila, u Savez je stigao popis za SP. I na njemu Ladićevo ime. 

HNS je na potezu, a taj potez puno će pokazati o odnosima u hrvatskom nogometu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara