"Abramoviču, u znak zahvalnosti prodaj Chelski i kupi Hajduk ili Dinamo"

U PRAVOM ruskom stilu, ne jenjavaju zdravice novoj "najdražoj naciji" koja ih je odvela na EP. Sve dnevne tiskovine, televizijske postaje i internet portali  danas se zahvaljuju hrvatskoj reprezentaciji, a osim Sovsporta koji je velikim slovima na naslovnici latinicom napisao "Hvala lijepa!", naslova "Spasibo Horvatija", do zahvala slavenskoj braći, najduhovitije su bile poruke ruskih navijača na internet portalima.

U naletu zahvalnosti jedan od njih je predložio da Roman Abramovič pod hitno proda Chelsea i kupi Hajduk ili Dinamo, kao aluziju na tu večer u kojoj je Hrvatska u srcu Engleske pobijedila "izumitelje nogometa".

Kao što smo već pisali, ruska televizija je istovremeno prenosila obje utakmice, ali većina Rusa (govori se oko 80 posto) je gledalo utakmicu iz Londona. Nevjerojatno je bilo slušati njihovog komentatora koji je u transu prenosio posljednjih petnaest minuta i svakih nekoliko sekundi se zahvaljivao Hrvatskoj.

Najviše se hvali Stipu Pletikosu koji trenutačno igra u moskovskom Spartaku  te Ivicu Olića, koji je donedavno bio član moskovskog CSKA. Također, neki internet portali su za sve igrače Hrvatske upriličili jednu riječ - Bog!

Foto: AFP


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara