Agassi: Želio sam sam dirnuti milijune

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

"ISPRIČATI istinu bio je jedini cilj moje biografije. Ispričati sam je mogao samo na ovaj način",  izjavio je Andre Agassi na jednome od predstavljanja biografije Open.

"Znao sam da će moja priznanja prouzročiti potrese i žestoke reakcije, no ništa u životu ne dolazi bez žrtve. Zar da žalim što sam priznao kroz što sam prolazio? Zar da žalim zato što sam rekao istinu? Bio je ovo jedini način da ispričam što sam dosad proživio. Želio sam da ova knjiga emotivno dirne milijune ljude koje ne poznajem, zato sam je i pisao tri godine",  rekao je Agassi u izjavi za Reuters koju prenosi L'Equipe.

Agassi je ponovio da nikad nije varao niti je pokušavao varati:

"Ponavljam da sam uzevši drogu naškodio isključivo sam sebi. Nisam time ništa zaradio, već isključivo izgubio. Tu godinu, tijekom koje sam potonuo u pakao droge, slobodno neka mi izbrišu iz životopisa. "

"Osjećam sada da sam živio bivši život i da sam onda dobio novu priliku. Nadam se da će moja priča pozitivno utjecati na mlade ljude. Pronašao sam sebe s 27 godina. Tada sam birao i izabrao sam tenis. "

"Obitelj je cijelo vrijeme pisanja knjige bila uz mene. Zbog obitelji sam i krenuo u taj projekt. I Steffi je od početka bila vrlo uključena u njezino stvaranje. Dirnulo ju je kad je sve pročitala, ali je cijelo vrijeme znala što ću i koliko objaviti. Sada, kada je sve napisano, znam da se ponosi mnome. "

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara