"Ako Cico misli da će lako protiv Australije, neka promisli još jednom"

SPORTSKI kolumist australskog sportskog portala sbs.com.au, Les Murray, uvjeren je kako će Hrvatska imati velikih problema u susretu protiv Australije na Svjetskom prvenstvu u nogometu, koje će se održati sljedeće godine u Njemačkoj.

U opširnoj kolumni posvećenoj izgledima Socceroosa na predstojećem SP-u, Murray se prisjetio izjave hrvatskog izbornika Zlatka Kranjčara nakon ždrijeba, koji je kazao kako poštuje Australce, ali od njih očekuje da poštuju hrvatsku reprezentaciju.

Kranjčar će dobiti poštovanje u ogromnim količinama, piše Australac, ali dodaje kako je Cicu možda netko trebao savjetovati da poštovanje uopće ne traži.

Ako stvari dođu do toga da će o prolasku dalje odlučivati upravo utakmica Hrvatske i Australije, što bi se vrlo lako moglo dogoditi, postoji nemala vjerojatnost da će Australci zablistati i pokazati se svojim protivnicima na način koji se ne očekuje od zemlje koja pripada u "nogometni treći svijet", tvrdi sportski kolumnist Special Broadcasting Servicea.

Ako se Kranjčar nada da će Hrvatska razbiti Australiju kao 1998, kad su Hrvati slavili 7:0, neka promisli još jednom, piše Murray. Hrvatskoj sigurno neće odgovarati robusna Australija, koja žudi za osvetom u borbi za opstanak na SP-u, navodi se u članku.

Kranjčara sigurno neće smiriti podatak da za Hrvatsku igraju čak tri Australca, piše Murray, pa dodaje kako će Mark Viduka zasigurno uživati u "bliskom susretu" s Josipim Šimunićem, kojeg bi mogao podsjetiti da je njegova odluka o odbijanju Australije možda i nije bila najpametnija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara