Nakon Anelke u Šangaj odlazi i Drogba?

Foto: AFP

KINESKI nogometni klub Shanghai Shenhua potvrdio je vijest da je francuski igrač Nicolas Anelka potpisao dvogodišnji ugovor. Shenhua je pregovarao s Anelkom posljednjih tjedan dana, a čini se da je sada tim pregovorima došao i kraj. Kineski je klub na svojoj službenoj stranici objavio da su postigli dogovor s Chelseajem, te da je Anelka pristao igrati za klub od siječnja iduće godine.

Iako klub nije želio otkrivati detalje transfera, nagađa se da će Anelka mjesečno inkasirati oko 200 tisuća funti! Francuz se nije najbolje snašao u načinu igre mladog portugalskog stručnjaka Andre Villasa-Boasa, te je zbog toga postao stalan član klupe za rezervne igrače. Anelka je još prošlog mjeseca iz nezadovoljstva s takvim statusom predao zahtjev za odlaskom iz kluba koji mu se na kraju i ostvario.

Kineski klub Shenhua završio je prošlu sezonu tek na 11. mjestu prvenstvene ljestvice, a naslov nisu osvojili još od 2003. godine. Idući potez šangajskog kluba mogao bi biti dovođenje trenera, a među najspominjanijim imenima je ono bivšeg menadžera Fulhama i Bordeauxa – Jeana Tigane.

Nakon Anelke u Šangaj odlazi i Drogba?

Nakon što je uspješno realizirala transfer Nicolasa Anelke iz Chelseaja, uprava Shanghai Shenhue, kluba koji je prošle sezone s klupe vodio hrvatski nogometni stručnjak Dražen Besek, želi dovesti još jednog Chelseajevog napadača. Riječ je o bjelokošćanskom napadaču Didieru Drogbi (33) koji je pod ugovorom u Chelseaju do kraja sezone. Sportski direktor šangajskog kluba Zhou Jun rekao je u intervjuu za Reuters da je već uspostavljen kontakt s Drogbom, kao i da su u Shenhui spremni dovesti ga ukoliko on pokaže želju za dolaskom na Daleki istok:

"Drogba je sjajan igrač. Stupili smo u kontakt s njim prije dva tjedna. Iz perspektive našeg kluba moramo reći ovo: "Ako je on spreman doći, mi ćemo ga definitivno toplo pozdraviti." Dolazak Anelke u Shanghai Shenhuu je dokaz rastuće financijske moći kineskih klubova. Nagađa se da će francuski napadač ondje imati mjesečna primanja oko 200 tisuća funti, a manje ne bi imao niti Drogba pristane li na transfer.

"Ljudi su svjesni da Anelkina godišnja plaća u Chelseaju iznosi oko 5.8 milijuna eura (oko 4.9 milijuna funti, op.a.). Stoga, kada dođe u Kinu, ona sigurno neće biti ispod te svote,"dodaje Zhou, koji očekuje da će od siječnja trenersku klupu preuzeti Francuz Jean Tigana (56). "Ako vidite Tiganu na zračnoj luci u Šangaju, onda ćete znati da je naš trener." Značilo bi to odlazak hrvatskog stručnjaka Beseka pod čijim je vodstvom klub okončao na 11. mjestu kineskog prvenstva prošle sezone.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara