Arrigo Sacchi: Donadoni je imao nemoguću misiju

ARRIGO SACCHI doveo je Italiju do finala Svjetskog prvenstva 1994. godine, gdje su na penale poraženi od Brazila. Bivši izbornik svakako je kompetentan ustvrditi da Italija više od ovog - nije mogla.

Rasprave se već vode na temu treba li Roberto Donadoni ostati na klupi talijanske reprezentacije ili se povući s mjesta izbornika. Prema Sacchiju, Donadoni je izvukao maksimum iz ovakvih Azzurra.

"Ispali smo iz Europskog prvenstva, međutim nikada nismo niti bili unutra. I pritom ne mislim samo na današnjicu, ovaj problem vuče se već neko vrijeme. Nismo puno golova zabili, a čini mi se da smo jednak problem imali i na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj", započeo je Sacchi, a onda stao u obranu izbornika Donadonija, na čijem mjestu mnogi vide Marcella Lippija, koji je Talijane na SP-u 2006. odveo do kraja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam visoko mišljenje o obojici. Donadoniju je uručena nemoguća misija. Kao i uvijek, sudimo sve prema rezultatu, ne gledamo u pravom smjeru. Da smo kojim slučajem slavili protiv Španjolske nakon jedanaesteraca, nitko ne bi kritizirao. Mislim da je Donadoni sa stručne i profesionalne strane napravio sve", zaključio je.

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara